El Met de Ribes, protagonista de la nova proposta turística del municipi de Ribes de Freser

Met de Ribes s’inspira en la història d’en Met (diminutiu de Jaume), que fou un rodamón de la vall de Ribes. Segons la llegenda, va viure al final de segle XIX en una cabanya allunyada del nucli, vora la font de Capdevila. Visitava esporàdicament la vila de Ribes per recollir el menjar sobrant i la brossa, que en aquella època ni es reciclava ni es posava dins un contenidor, sinó que es llançava impunement als rius. Una riuada va sorprendre el pobre rodamón, que va baixar riu avall. Els veïns, que veien com se l’enduia el corrent, li preguntaven què feia o què passava, i ell contestava, amb la tranquil·litat d’esperit dels homes pobres i lliures, que “anava fent”.
La del Met de Ribes és un caràcter i una filosofia de vida, basada en la calma, la contemplació i la tolerància i que encaixa molt bé amb l’estratègia turística actual de la vall de Ribes. En definitiva, és el d’una història que respon al tarannà de la gent de la zona.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és MET_Insta_Met_ditapopular-1024x1024.jpg

Amb l’objectiu de reforçar el Ripollès com a destinació turística potent amb els recursos naturals com a atractiu principal, el Consell Comarcal del Ripollès va fent realitat les actuacions relacionades amb el pla de promoció del turisme de natura L’experiència dels Pirineus més autèntics. És en aquest context, i dins les accions dutes a terme específicament entre els municipis que ho han sol·licitat, que el consell comarcal i l’Ajuntament de Ribes de Freser han estrenat una ruta ludificada pel nucli ribetà amb el pretext del personatge del Met de Ribes i dels rius que travessen la població.El Met de Ribes és un atractiu turístic present tant en el mitjà electrònic com físicament al carrer. D’una banda hi ha unes figures metàl·liques del Met instal·lades a tretze indrets de Ribes de Freser i s’ha editat un fullet explicatiu que convida a buscar-les una per una. El fullet es podrà aconseguir a l’ajuntament i altres punts d’interès del municipi. De l’altra, hi ha una aplicació accessible a través del web www.metderibes.cat, per fer la gimcana acompanyats del mòbil o la pissarreta electrònica i descobrir, amb cada troballa, una paraula d’uns mots encreuats alhora que es descobreixen punts d’interès i la història del municipi. També hi ha l’opció de fer l’”Escape Met”, que és una versió contra-rellotge del joc.

També et pot interessar