QUÈ FER?

Gastronomia

El Ripollès és una comarca de muntanya amb una rica tradició gastronòmica i culinària. La qualitat dels seus productes agroalimentaris locals omplen de matisos els plats i apropen el paisatge a la taula. De la mà dels cuiners i cuineres dels restaurants de la comarca, el calendari gastronòmic protagonitza unes experiències on la tradició i l’avantguarda es combinen en el paladar.

Un bon àpat és un ingredient essencial per gaudir d’unes bones vacances. I, a la comarca del Ripollès, hi trobaràs alguns dels millors productes i aliments naturals de tot Catalunya que alimenten els fogons d’excel·lents establiments de restauració, citats a les millors guies gastronòmiques.

No teniu excusa! Veniu a tastar la nostra riquesa gastronòmica i a gaudir del plaer de seure a la taula i compartir un bon àpat.

 • Restaurants al Ripollès

  Bons productes, bons fogons, bons cuiners i cuineres són sinònim de gaudir d’un bon àpat. Posa’t les botes en algun dels 160 restaurants de la comarca, on es poden degustar plats típics amb productes de la zona: trumfes, lactis i formatges, mel, cervesa, coca del Ripollès, ous, plantes aromàtiques, embotits, carn de vedella, porc, xai i poltre. Tasteu-los tot l’any i deixeu-vos sorprendre amb les temporades gastronòmiques dels nostres col·lectius de cuina.

  VES-HI
 • Productes locals

  Endinsar-se al Ripollès és gaudir del seu entorn natural i cultural, el seu paisatge, i la seva història i tradició. Els productes de la terra ens parlen de la muntanya i del pla, de les feines del camp i de la pagesia, del rebost i de l’obrador. El Ripollès té una rica oferta agroalimentària local: productes de l’hort i de la ramaderia, embotits i formatges, dolços, galetes, mel i les galetes de Camprodon… Tots combinen la més arrelada tradició artesanal amb les tendències més noves en producció alimentària i traçabilitat. Mostra de tot això n’és la marca de garantia de Producte del Ripollès.

  VES-HI
 • Col·lectius de cuina

  Descobreix l’Associació d’Hostaleria del Ripollès, les Cuines de la Vall de Camprodon i els Fogons de la Vall de Ribes.

  VES-HI