RESPIRA LA NATURA DE BEN A PROP

Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

La gran bellesa del territori i gran diversitat ecològica fan que bona part del territori estigui protegit. Deixeu-vos captivar per un paisatge que canvia de colors cada època de l’any.

El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, s’esten a la part més pirinenca dels dos rius en una zona privilegiada. Situat al voltant dels enclavaments de Núria i Ulldeter, rodejat per muntanyes de gaire bé 3.000 metres com són Bastiments, el Puigmal, el Costabona o el Balandrau, compren quasi 15.000 hectàrees de mostres molt variades i riques d’ecosistemes, hàbitats, comunitats vegetals i espècies característiques dels paratges d’alta muntanya pirinenca, amb un gran ventall de possibilitats per gaudir-ne.

La gran joia del parc és el patrimoni natural i paisatgístic que et permetran descobrir de la fauna espectacular d’alta muntanya i una gran diversitat florística. Tot caminant pels itineraris interpretatius del Parc Natural  visitareu pobles de muntanya, us endinsareu a la vida dels pastors i la identitat del nostre territori, i descobrireu l’arqueologia d’alta muntanya, la mineria i centrals hidroelèctriques.

Sobretot, siguem responsables i respectem el medi! Petjada zero.

Patrimoni natural i paisatgístic al Pirineu més proper

Rutes al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

El patrimoni natural i paisatgístic et permetrà descobrir la fauna espectacular d’alta muntanya i una gran diversitat florística. Tot caminant pels itineraris interpretatius del Parc Natural visitaràs pobles de muntanya, t’endinsaràs en la vida dels pastors i en la identitat del nostre territori i descobriràs l’arqueologia d’alta muntanya, la mineria i les centrals hidroelèctriques.

Rutes del parc

Oficines d’informació del parc

Si en voleu més informació, el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser té dos centres d’informació a les entrades principals, un al cor del poble de Queralbs i l’altre a Setcases.

Informació turística

Diversió, esport i natura

Un lloc idíl·lic per a la pràctica d’activitats esportives: ascensió a cims, excursionisme, rutes amb BTT, esquí de muntanya, raquetes de neu… Una diversitat d’experiències per gaudir a qualsevol època de l’any.

Què fer al Ripollès?

Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS)

Des de l’any 2016, el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser aposta pel desenvolupament d’un turisme sostenible a tot el territori a traves de la seva acreditació l’any 2019. Compta amb una estratègia turística sostenible elaborada i consensuada amb els agents implicats de la zona per a millorar contínuament en el desenvolupament de l’activitat turística tenint en compte les necessitats del medi ambient, de la població local i de les empreses turístiques del territori.

Carta Europea de Turisme Sostenible al Ripollès