RESPIRA LA NATURA DE BEN A PROP

Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

La gran bellesa del territori i gran diversitat ecològica fan que bona part del territori estigui protegit. Deixeu-vos captivar per un paisatge que canvia de colors cada època de l’any.

El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, s’esten a la part més pirinenca dels dos rius en una zona privilegiada. Situat al voltant dels enclavaments de Núria i Ulldeter, rodejat per muntanyes de gaire bé 3.000 metres com són Bastiments, el Puigmal, el Costabona o el Balandrau, compren quasi 15.000 hectàrees de mostres molt variades i riques d’ecosistemes, hàbitats, comunitats vegetals i espècies característiques dels paratges d’alta muntanya pirinenca, amb un gran ventall de possibilitats per gaudir-ne.

La gran joia del parc és el patrimoni natural i paisatgístic que et permetran descobrir de la fauna espectacular d’alta muntanya i una gran diversitat florística. Tot caminant pels itineraris interpretatius del Parc Natural  visitareu pobles de muntanya, us endinsareu a la vida dels pastors i la identitat del nostre territori, i descobrireu l’arqueologia d’alta muntanya, la mineria i centrals hidroelèctriques.

Sobretot, siguem responsables i respectem el medi! Petjada zero.

Patrimoni natural i paisatgístic al Pirineu més proper

Rutes al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

Rutes al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

El patrimoni natural i paisatgístic et permetrà descobrir la fauna espectacular d’alta muntanya i una gran diversitat florística. Tot caminant pels itineraris interpretatius del Parc Natural visitaràs pobles de muntanya, t’endinsaràs en la vida dels pastors i en la identitat del nostre territori i descobriràs l’arqueologia d’alta muntanya, la mineria i les centrals hidroelèctriques.

Rutes del parc
Oficines d’informació del parc

Oficines d’informació del parc

Si en voleu més informació, el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser té dos centres d’informació a les entrades principals, un al cor del poble de Queralbs i l’altre a Setcases.

Informació turística
Diversió, esport i natura

Diversió, esport i natura

Un lloc idíl·lic per a la pràctica d’activitats esportives: ascensió a cims, excursionisme, rutes amb BTT, esquí de muntanya, raquetes de neu… Una diversitat d’experiències per gaudir a qualsevol època de l’any.

Què fer al Ripollès?
Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS)

Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS)

Des de l’any 2016, el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i el Freser aposta pel desenvolupament d’un turisme sostenible a tot el territori a traves de la seva acreditació l’any 2019. Compta amb una estratègia turística sostenible elaborada i consensuada amb els agents implicats de la zona per a millorar contínuament en el desenvolupament de l’activitat turística tenint en compte les necessitats del medi ambient, de la població local i de les empreses turístiques del territori.

Carta Europea de Turisme Sostenible al Ripollès