Turisme familiar al Ripollès, torneu a sentir-vos com nens

Turisme Familiar al Ripollès

Al Ripollès teniu l’oportunitat de tornar a sentir-vos com nens, com quan éreu petits i us portaven a descobrir indrets meravellosos dels quals teniu un record inesborrable al cap dels anys. Som bressol de turisme familiar, i volem que ens vingueu a veure amb curiositat i amb moltes ganes de viure un munt d’activitats en família: des de descobrir indrets plegats i conèixer racons i detalls del patrimoni natural i cultural fins a compartir vivències i experiències úniques que, ben segur, us hi faran tornar.

Comencem a Ribes de Freser, on coneixereu el popular personatge del Met de Ribes. Aquest simpàtic rodamon us permetrà trobar 13 figures del Met amagades a diferents indrets del municipi i descobrir el patrimoni natural i cultural i la història de Ribes.

Us proposem ara un viatge en el temps per fer amb tota la família, que podeu iniciar descarregant l’app web de la Retirada. Amb el gos Clou-Clou com a enllaç de totes les rutes anirem fins als convulsos anys de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939). Us oferim fins a cinc rutes que us descobriran, de manera didàctica i molt participativa, com el pas d’aquest conflicte va afectar Camprodon i la seva població. I una altra fórmula immillorable per descobrir el territori amb mainada és la del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, que convertirà els més petits en exploradors del parc i en descobridors dels secrets que amaga.

I encara en l’àmbit militar, que va marcar el desenvolupament del territori, trobareu un joc de camins i batalles que us permetrà interpretar el patrimoni que queda a la Vall de Camprodon i explicar-lo als més menuts. Es tracta de tres relats que descriuen les guerres medievals del segle xi, les modernes del segle xvii i les guerres de l’època actual, amb itineraris que us faran experimentar diversos episodis cabdals de manera molt divulgativa.

I sense moure’ns gaire de lloc, us presentem els petits detectius del patrimonide la Vall de Camprodon, que us ajudaran a conèixer els seus pobles de manera entretinguda, tot resolent enigmes, descobrint misteris i coneixent bonics racons. Encara de misteris van algunes de les divertides activitats familiars que us proposa el Museu Etnogràfic de Ripoll, amb gimcanes i tallers, i amb una missió secreta per salvar les peces que hi ha exposades.

Encanteri a Ripoll

Qui també té un munt de velles històries guardades i que haureu de descobrir en família són els nostres rius, que per allà on passen ho impregnen tot de vida. I heu de saber que aquí tenim quatre esperits que mantenen viu aquest encanteri i, és clar, els haureu de trobar! Es tracta d’un divertit joc de cartes i de descoberta en què el tauler és el territori, i que us proposa diversos reptes ubicats en diversos llocs dels municipis de Camprodon, Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll.

I si heu vingut amb mainada no podeu marxar de la comarca sense passar un dia al parc d’animals de Molló. El Molló Parc es troba a les portes d’un parc natural en plena muntanya, on estareu envoltats d’animals en semillibertat: llops, ossos, marmotes, linxs, senglars… I també d’animals de granja. Tot passejant gaudireu de la natura i de més de 30 espècies d’animals diferents, pròpies del Pirineu català, en el seu entorn natural. Una activitat ideal per fer amb nens, però que també és ideal per als adults, ja que l’amor pels animals i la natura no té edat.

I per si això no fos prou, allà mateix hi teniu el Molló Parc Aventura, amb una gran varietat de circuits acrobàtics i tirolines per damunt dels arbres. I no gaire lluny, a Campdevànol, també hi ha Estiula Aventura, un sorprenent parc d’aventura ideal per a famílies, grups d’amics, sortides escolars, festes d’aniversari o qualsevol esdeveniment o celebració. De tota manera, abans de marxar de Molló no deixeu de passar per Can Pastoret, una masia de muntanya dedicada a la producció agrícola i ramadera que ofereix tallers i activitats per fer en família, tot descobrint com és la vida de pastor o aprenent a fer un bon mató o una pizza casolana.

En un entorn rural idíl·lic com el del Ripollès, la diversió s’obre pas a qualsevol racó, i les estacions d’esquí de Vallter 2000, La Molina i Vall de Núria, a banda de tenir la millor oferta de neu en temporada d’hivern, us proposen gaudir dels seus parcs lúdics, perquè un dia d’esquí i neu en família sigui el vostre pla perfecte!

Precisament, les estacions de Vallter 2000 i Vall de Núria exemplifiquen la vocació pel turisme actiu i familiar del territori, ja que compten amb la certificació en Turisme Familiar de l’Agència Catalana de Turisme. Així mateix, la Vall de Camprodon gaudeix de la distinció de Natura i Muntanya en Família.

També et pot interessar