Viu la teva història al Pirineu

Cultura i patrimoni al Ripollès

Patrimoni romànic excepcional, amb quasi 100 monuments que fan que el Ripollès tingui una de les concentracions més denses de romànic a Europa. Arreu hi trobaràs patrimoni llegendari amagat per racons encara per descobrir.

El Ripollès, romànic mil·lenari, terra de monestirs, esglésies i castells.

Història

Història

El Ripollès també és conegut com el Bressol de Catalunya. La història i la cultura de la nostra terra, t’atrapa i et convida al fet que segueixis descobrint-la. Coneixeràs l’origen de Catalunya i descobriràs monestir on des de fa més de 10 segles s’hi escriu la història del nostre territori.

El Bressol de Catalunya
El Romànic

El Romànic

La riquesa de l’arquitectura romànica s’estén per a tots els racons de la comarca i la gran quantitat de vestigis romànics que disposa, amb quasi 100 monuments, fa que el Ripollès tingui una de les concentracions més denses de romànic a Europa.

Els tres grans exponents són el Monestir de Santa Maria de Ripoll, el Monestir de Sant Joan de les Abadesses i el Monestir de Sant Pere de Camprodon.

Monestirs del Ripollès
L’essència dels pobles d’alta muntanya

L’essència dels pobles d’alta muntanya

Pobles amb carrerons estrets, cases de pedra amb teulades de pissarra i elements de fusta originals. Pobles de postal i que tot passejant pels seus carrerons t’enamoraran per la seva bellesa.

Pobles de muntanya
Museus i centres d’interpretació

Museus i centres d’interpretació

El Ripollès és terra de llegendes i tradicions arrelades a la història de la comarca.

Museus i centres d'interpretació
Visites guiades

Visites guiades

Vols conèixer amb més detall els monuments més importants? El Ripollès t’ofereix un gran ventall de visites guiades per descobrir el patrimoni que ens envolta!

Experiències
Terra de Comtes i Abats

Terra de Comtes i Abats

Passeja’t per les Terres del comte Arnau i del comte Guifré el Pilós.

Terra de Comtes i Abats
Festes, tradicions i esdeveniments

Festes, tradicions i esdeveniments

Al Ripollès, la majoria de les diades festives commemoren esdeveniments lligats a la història, la religió i la feina. A cada poble hi tenen la seva pròpia festa, en la qual es podran viure els actes més genuïns i altres celebracions.

Agenda
Visites virtuals en 3D

Visites virtuals en 3D

Visita de forma virtual els elements més rellevants del Ripollès a nivell turístic i cultural, 22 esglésies distribuïdes pels 19 munucipis de la comarca i el Museu Etnogràfic de Ripoll. La tecnologia 3D et permetrà viure una autèntica experiència virtual per desplaçar-te pel seu interior i descobrir els principals punts d’interès.

Visites virtuals en 3D