10 LLOCS

Imprescindibles

Descobreix els millors llocs, en molt poques paraules!

Conjunt monàstic de Ripoll

Conjunt monàstic de Ripoll

Ripoll

Un autèntic viatge al bressol de Catalunya

El Monestir de Ripoll, un dels monuments romànics més bells i evocadors de Catalunya. La Portalada, del segle XII, també coneguda com “La Bíblia de pedra” és candidata a Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO. Juntament amb la basílica, el claustre i el centre d’interpretació podrem gaudir d’un autèntic viatge al bressol de Catalunya.
El comte Guifré el Pelós, l’abat Oliba, els comtes Ramon Berenguer III i IV o el bisbe Josep Morgades, són personatges cabdals de la nació i l’Església catalana, íntimament relacionats amb el monestir.

Map
Vall de Nuria

Una vall única als Pirineus

Vall de Núria

Puja amb el cremallera a Vall de Núria, un transport singular que transcorre 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 metres que et permetrà gaudir d’un paisatge espectacular. Un cop a dalt, descobriràs un entorn incomparable, on podràs gaudir de la muntanya en qualsevol època de l’any: activitats per als més menuts, excursionisme, ascensions a cims, activitats a la neu…

Map
La vila de Camprodon

Una terra rica en història, tradició i versatilitat

La vila de Camprodon

En una de les valls més amables del Pirineu, hi trobaràs la vila de Camprodon. Deixa’t captivar per la història, la tradició i la natura que l’envolten.

Map
Vallter 2000

Activitats a l’aire lliure amb una panoràmica única i excepcional

Vallter 2000

Vallter 2000, és una de les entrades principals al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Un lloc ideal on gaudir de la natura i practicar activitats de muntanya a l’aire lliure, amb diferents rutes i circuits de senderisme aptes per a tota la família.
La seva situació privilegiada, envoltada de cims emblemàtics com són el Bastiments, el Gra de Fajol o el Pic de la Dona, et permetrà contemplar una panoràmica única i excepcional.
Per als amants del ciclisme de carretera, és considerat com un dels ports de muntanya més exigents!

Map
Monestir de Sant Joan de les Abadesses

Un monestir ple de vida, cabdal en la història del nostre país.

Monestir de Sant Joan de les Abadesses

Fou el primer monestir femení de Catalunya i és un dels monuments més importants del romànic català. En destaca el conjunt escultòric del Davallament, també anomenat Santíssim Misteri, i el claustre d’estil gòtic.

Map
Santuari de Montgrony

Un dels balcons de la comarca

Santuari de Montgrony

Enmig de les cingleres de la serra de Montgrony, en un indret pletòric d’història i llegendes i enmig d’un entorn natural excepcional, hi ha el santuari de Montgrony, acompanyat per l’església de Sant Pere, on s’hi ret culte des del segle IX.

Una petita construcció, dedicada a la Mare de Déu, excavada a la pedra, al capdamunt de les escales que, segons explica la llegenda, va manar construir el comte Arnau.

Map
Poble amb encant, Beget

Poble amb encant

Beget

Un poblet pintoresc i encantador que tot ell és un monument arquitectònic. Conserva totes les edificacions medievals de pedra, amb carrerons estrets, places centenàries i diversos monuments romànics, com l’església de Sant Cristòfol o els ponts que uneixen els seus tres sectors.

Map
Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

Natura, paisatge i experiències per a tothom

Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser s’estén entre les valls altes d’aquests dos rius, al voltant dels enclavaments de Núria i Ulldeter, fent frontera amb el Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans. Envoltat de cims emblemàtics de quasi 3.000 metres com Bastiments, el Puigmal o el Costabona.

Museu Etnogràfic de Ripoll

El primer museu d’etnografia de Catalunya, cultura i tradició al Pirineu de Girona

Museu Etnogràfic de Ripoll

El Museu Etnogràfic de Ripoll et convida a fer un recorregut per a grans i petits que et permetrà conèixer la història d’un poble, els costums, les tradicions, la cultura…
Conserva un nombrós fons de patrimoni material i immaterial representatiu del Ripollès i del Pirineu. En destaquen les col·leccions relacionades amb els pastors, la pagesia, la religiositat popular, el ferro forjat, la farga catalana i les armes de foc portàtils ripolleses.

Map

Extraordinari treball de construcció creat a l’època de l’Imperi Romà

Via Romana de Capsacosta

La via romana, antiga via de Capsacosta, era la via de comunicació entre Besalú i França, a través del Coll d’Ares. Va ser un camí de primer ordre, un dels pocs exemplars de Catalunya, i ben conservat, de tècnica de construcció de les vies romanes. Està declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

És una via de muntanya que mostra un bon projecte d’enginyeria, dissenyat amb obres precises per salvar les dificultats que imposava la topografia, amb pendents i zones abruptes i amb una perfecta integració i adaptació al terreny en un espai geogràfic complex i variat. La via romana de Capsacosta és una autèntica obra d’enginyeria d’importància monumental i un testimoni excepcional d’un període històric de gran transcendència per al nostre país. Creada en època de l’Imperi romà, la via romana de Capsacosta és ben fàcil de resseguir. En diversos trams presenta un excel·lent bon estat de conservació. Aquesta calçada era denominada Via Annia i era un ramal de la Via Augusta.

Map