Descobriu el patrimoni del Ripollès amb les propostes de Som Cultura 

Sabeu que el Ripollès és un dels territoris d’Europa amb més concentració d’art romànic? Casa nostra és un bressol de cultura i el pes de la història reposa en mil i un detalls que trobareu en aquests paratges. El pas del temps no ha fet més que enfortir els lligams amb un patrimoni sorprenent que podeu anar descobrint al vostre ritme. 

Ara teniu l’oportunitat de gaudir d’aquest llegat en família o amb els amics, amb les propostes de Som Cultura. Es un paquet d’experiències culturals al Pirineu de Girona i la Costa Brava, que arriba a la vuitena edició amb una trentena d’activitats per redescobrir l’àmplia oferta cultural, patrimonial i artística de les comarques gironines.

I al Ripollès n’hi tenim tres d’aquestes propostes, que estem segurs que estimularan l’interès per la cultura tant dels habitants locals com dels visitants; visiteu-nos durant el mes de novembre i feu-vos una mica vostre el patrimoni monumental, artístic i tradicional del Ripollès. 

Visita guiada a Sant Pau de Segúries

Dissabte 4 de novembre, de 10:30 a 12:30h

Punt de trobada: Sant Pau de Segúries 

Activitat gratuïta 

Ens trobem al segon poble més gran de la Vall de Camprodon, que conserva autèntiques joies patrimonials tan extraordinàries com una de les campanes més antigues de Catalunya. A través d’aquesta visita guiada descobrireu un poble amb més de 1.000 anys d’història, i 2.000 que documenten la instal·lació dels humans ens aquests paratges. 

Feu la vostra inscripció

Sortia guiada interpretativa pel Camí Oliba 

Diumenge 12 de novembre, de 9 a 13:30h

Punt de trobada: Antiga rectoria de Sant Pau de Segúries 

Preu de l’activitat: 3 € 

Aquesta proposta consisteix en una sortida guiada interpretativa per un tram de 7 quilòmetres d’aquest sender de gran recorregut, entre Sant Pau de Segúries i Camprodon. Aquí farem una visita guiada per comprendre el passat medieval de la vila, i a l’arribada es farà entrega d’un kit del Camí Oliba.  El retorn a Sant Pau de Segúries es farà amb autobús (kit i bus inclosos al preu de la inscripció).

Feu la vostra inscripció

Visita al refugi antiaeri de Ripoll 

Dissabte 18 de novembre, de 17:30 a 18:30h

Punt de trobada: Museu Etnogràfic de Ripoll 

Preu de l’activitat: 3 € (gratuït per a menors de 12 anys)

Descobrireu les obres de recuperació d’aquest refugi, revivint una part de la memòria històrica de Ripoll. Farem un recorregut pel centre de la vila i acabarem a l’interior del refugi, recordant aquells dies fatídics de 1939, quan Ripoll va viure quatre bombardejos. Al final de la visita gaudireu d’un tastet de formatges amb Som Formatgers al mateix Museu Etnogràfic de Ripoll.

Feu la vostra inscripció

Fotos: Ripollès Turisme i Arxiu d’imatges PTCBG

També et pot interessar