CULTURA

Terra de Comtes i Abats

El patrimoni cultural i natural del Ripollès, una zona estretament vinculada a les arrels del nostre país.

Amb el monestir de Ripoll i el monestir de Sant Joan de les Abadesses, fundats per Guifré el segle IX, com a principals arguments, el projecte Terra de Comtes i Abats ofereix al visitant un fascinant viatge per un territori carregat de recursos vinculats a aquest període fundacional de país. Llocs en els quals la història, la cultura, la religió, l’art han deixat una riquíssima empremta patrimonial, així com el testimoni de personatges i esdeveniments extraordinaris per redescobrir.

Terra de Comtes i Abats engloba els elements patrimonials de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol i Gombrèn. Tots aquests llocs, amb monestirs i patrimoni de rellevància mundial, s’han dotat també amb l’equipament necessari per configurar un producte turístic d’alt nivell, com ara la creació de centres d’interpretació i espais museïtzats i l’adopció d’una senyalització específica.

El visitant pot endinsar-se i viure en primera persona la història d’un territori de la màxima rellevància en el període de configuració de la nació catalana, que té com a protagonistes personatges com Guifré el Pelós o l’abat Oliba.

Un viatge fascinant als orígens de Catalunya