Ribes de Freser

Gaudeix de l’entorn i la tranquil·litat de Ribes, així com del comerç i els serveis de qualitat i proximitat. Hi trobaràs rutes per fer a peu o en bicicleta i propostes lúdiques i esportives ofertes per «The Trail Zone Vall de Ribes». Podràs contemplar la vall des dels diferents miradors, experimentar el vertigen de la Via Ferrada, gaudir del patrimoni i tastar la gastronomia de muntanya en un municipi on l’aigua és una part important de la seva identitat.

El municipi de Ribes de Freser

 • Sabies que?

  El nostre poble ha estat habitat pels golluts, nans que han estat importants i fortament vinculats a la història del poble. Descobreix on vivien!

 • Castell de Sant Pere

  Castell de Sant Pere

  Castell datat del segle XI i vestigi arquitectònic de l’edat mitjana a Ribes. A partir del seu abandonament va ser repoblat per una colònia de personatges singulars, anomenats golluts o nans, vinculats a tota una llegenda popular. Diferents restauracions des dels anys 80 fins a l’any 2019 l’ha fet accessible als visitants.

 • Exposició del Cremallera de Núria

  Exposició del Cremallera de Núria

  A l’estació de Ribes Vila s’hi amaguen els antics vagons que s’utilitzaven per pujar a Núria, com l’antic cotxe saló, considerat de luxe i decorat amb tot de materials nobles! Activitat gratuïta. En aquesta estació hi paren tots els cremalleres que venen de Ribes Enllaç i pugen fins a Núria. Quan hi puges?

 • Espai Triadú i Espai Expositiu de les Centrals Hidroelèctriques

  Espai Triadú i Espai Expositiu de les Centrals Hidroelèctriques

  Coneix la figura i l’obra de Joan Triadú a l’exposició «Llegir com viure» a partir de textos seleccionats de les Memòries d’un segle d’or. A la biblioteca municipal també podràs conèixer com es va començar a generar energia hidroelèctrica amb l’aigua del riu Freser i Núria l’any 1903. La ruta 15 d’Itinerànnia, «Vall de Ribes», recorre algunes centrals!

 • Espai Geganter

  Espai Geganter

  Visita on dormen els nostres gegants i capgrossos… i sigues un d’ells! Visita’ns al carrer de Núria, 3. Saps que en Manelic i la Núria, els nostres gegants, són dos personatges que apareixen a Terra baixa? Àngel Guimerà, autor de l’obra publicada el 1897, va viure un temps a la vall i va copsar els costums de la gent, i així consta a l’obra.

 • Els petits nuclis

  Els petits nuclis

  Bruguera, Batet, Ribes Altes i Ventolà són petits nuclis de Ribes. Visita’ls i gaudeix dels nostres racons més amagats! S’hi amaguen espais insòlits i detalls del dia a dia de pobles autènticament pirinencs.

 • El joc del Met de Ribes

  El joc del Met de Ribes

  Coneix la llegenda del personatge més entranyable i popular… amb una gimcana! És un joc apte per a tota la família que et permetrà descobrir Ribes! Recorreràs el municipi a través d’una ruta ludificada en la qual el Met de Ribes és el protagonista del repte. Descobriràs el tarannà dels ribetans: gent calmada, contemplativa i tolerant. I t’endinsaràs al municipi a través dels nostres rius, el territori, la flora i la fauna, tot de manera amena! T’hi animes? https://metderibes.cat/

 • Via Ferrada

  Via Ferrada

  Les vistes de Ribes des de les altures! Un itinerari de descoberta dins del granòfir de Ribes, d’origen volcànic i l’únic de Catalunya. Recorregut de dificultat moderada (K2-K3), on pots anar acompanyat de guies de muntanya per gaudir-ne al màxim. Contacta amb Oxineu i Ski&Mountain per llogar material i guies! I si tens ganes de grimpar més, a l’entrada del poble, sota el pont del Cremallera, tens un rocòdrom per perfeccionar la teva tècnica de l’escalada!

Més informació

Altres pobles

 • Sant Joan de les Abadesses

  Sant Joan de les Abadesses

  Una vila que respira passat històric.Sant Joan de les Abadesses ocupa el centre d’una vall prepirinenca, coberta de...

  VES-HI
 • Sant Pau de Segúries

  Sant Pau de Segúries

  Sant Pau de Segúries ens obre la porta a la Vall de Camprodon, amb els seus paratges suaus, verds ...

  VES-HI
 • Gombrèn

  Gombrèn

  Territori de tradicions i l’origen de la llegenda del comte Arnau. Passeja pels indrets on es va forjar el s...

  VES-HI