Queralbs

Queralbs manté l’encant dels pobles d’alta muntanya, amb els seus carrerons estrets i les seves cases de pedra amb teulades de pissarra i elements de fusta originals. El pas dels rius Freser i Núria cau amb força cap al fons de la vall, tot encerclat per alts cims com ara el Puigmal, el Balandrau o el Torreneules.

Municipi de Queralbs

 • Orígens

  Queralbs és un poble mil·lenari. La primera menció històrica de Queralbs, o Keros Albos (‘pedres blanques’), apareix l’any 839. Les muntanyes de Queralbs han estat tradicionalment llocs de pastura de ramats transhumants de tot el país. Fou un poble de pastors, i també amb tradició minera i de fargues catalanes. I, gràcies a l’abundància d’aigua, trobem al municipi cinc centrals hidroelèctriques, així com més de 60 fonts.

 • Sabies que?

  Queralbs és una etapa del pelegrinatge al santuari de la Mare de Déu de Núria, un dels llocs més emblemàtics dels Pirineus. En els segles XII i XIII es va construir un camí empedrat per portar els nombrosos romeus a venerar la Mare de Déu.

 • Serrat

  Serrat

  El nucli agregat de Serrat ens permet observar antics forns de pa adossats a les parets de les cases, a més de gaudir de la bellesa i la tranquil·litat del seu entorn.

 • Vilamanya

  Vilamanya

  El nucli disseminat de Vilamanya, amb cases i masies amb un llarg passat històric, és ideal per passejar pels boscos que l’envolten i gaudir d’unes de les millors vistes de la vall.

 • Fustanyà

  Fustanyà

  Al nucli disseminat de Fustanyà, segurament la població més antiga de Vall de Ribes, hi trobem l’església de Sant Sadurní de Fustanyà, d’estil romànic.

 • El Castell

  El Castell

  El castell de Queralbs està situat a la part baixa del poble, en un lloc estratègic per a la defensa ràpida de la població. Hi trobem les restes del que havia estat l’antic castell.

 • L'església de Sant Jaume

  L'església de Sant Jaume

  L’església de Sant Jaume de Queralbs, esmentada per primera vegada l’any 978 i reedificada al segle XII, té un dels millors porxos amb arcs del romànic català.

 • El centre d'informació del Parc Natural

  El centre d'informació del Parc Natural

  Al centre d’informació del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, hi pots descobrir els valors naturals i culturals del territori.

 • Vall de Núria

  Vall de Núria

  Gaudeix d’un munt d’activitats durant tot l’any a l’estació d’esquí i muntanya de Vall de Núria. A més, només s’hi pot arribar amb el tren cremallera o caminant!

Més informació

Altres pobles

 • Vallfogona de Ripollès

  Vallfogona de Ripollès

  Vallfogona de Ripollès és a la falda de les serres del puig Estela i Milany, envoltada de boscos, paisatges i...

  VES-HI
 • Ogassa

  Ogassa

  Ogassa és un municipi situat al centre del Ripollès, en una zona muntanyosa i amb paisatges excepcionals i únics. E...

  VES-HI
 • Vilallonga de Ter

  Vilallonga de Ter

  És un poble pintoresc que captiva els visitants amb la mística dels seus carrers estrets amb petites i acollidores p...

  VES-HI