Les Llosses

Un municipi molt extens, de més de 100 km2 i amb tan sols 220 habitants, que, a més, estan disseminats en diferents i petits nuclis de població! Gaudeix de paisatges increïbles, de camins històricament quasi inexpugnables i d’un patrimoni cultural per descobrir. Camina, recorre, descobreix, observa com les estacions de l’any canvien la fisonomia i el paisatge del nostre municipi i degusta els sabors del nostre territori.

El municipi de les Lloses

 • Orígens

  Una dotzena de parròquies arreu del municipi configuraven, abans de l’any 1000 i de manera dispersa, el que és actualment el municipi de les Llosses. Cada parròquia, per tant, fou un petit poble amb vida autònoma. Diferents agregacions al llarg de la història han anat canviant els límits municipals fins a l’any 1991. És per aquest motiu que trobem tantes esglésies distribuïdes pel nostre municipi.

 • Sabies que?

  Per tot el que t’hem comentat anteriorment, les Llosses esdevé un dels municipis amb més patrimoni del Ripollès.

 • Natura

  Natura

  Les Llosses et sorprendrà cada època de l’any. Viu els colors de la tardor i passeja pels nostres boscos caducifolis entre tons ocres, vermellosos i groguencs. Contempla com hi brota la primavera, gaudeix del nostre estiu i endinsa’t en els frondosos boscos del municipi.

 • Santa Maria de les Llosses

  Santa Maria de les Llosses

  Església romànica del segle XII i reformada durant el segle XVI. Consta d’una nau amb volta de canó apuntada i decorada amb arcuacions llombardes a l’exterior. A l’interior s’hi aprecia com es van modificar els murs per instal·lar-hi tres capelles.

 • Santa Maria de Matamala

  Santa Maria de Matamala

  Església originalment d’una sola nau coberta amb volta de canó i acabada en absis. Ha patit algunes modificacions entre els segles XVII i XIX. L’estil romànic, però, encara és present en els arcs i en les capelles de l’interior.

 • Sant Sadurní de Sovelles

  Sant Sadurní de Sovelles

  Inclosa dins l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, va ser construïda durant el segle XVIII. És una església barroca de planta rectangular amb capelles laterals i un curiós campanar rectangular.

Més informació

Altres pobles

 • Ripoll

  Ripoll

  Ripoll, bressol de Catalunya i capital del Ripollès, és un municipi clau en la història i la identitat ca...

  VES-HI
 • Ribes de Freser

  Ribes de Freser

  Gaudeix de l’entorn i la tranquil·litat de Ribes, així com del comerç i els serveis de qualitat i prox...

  VES-HI
 • Vallfogona de Ripollès

  Vallfogona de Ripollès

  Vallfogona de Ripollès és a la falda de les serres del puig Estela i Milany, envoltada de boscos, paisatges i...

  VES-HI