Gastronomia del Ripollès

Col·lectius de cuina

Associació d'Hostaleria del Ripollès

Associació d'Hostaleria del Ripollès

 

Contacte: Agència de Desenvolupament del Ripollès, carrer Joan Miró 2-4, Ripoll. – 972 704499

Cuines de la Vall de Camprodon

Cuines de la Vall de Camprodon

Comprèn 10 restaurants de la vall, que tenen com a objectiu comú promoure la gastronomia, el producte agroalimentari local, la cultura i la tradició de la cuina de muntanya. La seva activitat es concentra al voltant de tres eixos: les temporades gastronòmiques (la de la matança i la Quaresma, abans i després de Carnaval; la del poltre, al maig, i la de la trumfa, al setembre); la formació (amb cursos específics sota el nom Fòrum Cuines i jornades-taller de transferència de coneixements), i les col·laboracions a esdeveniments i amb altres col·lectius. Forma part del Club d’Enogastronomia del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineus Girona. Conctacte: Tel.972 136104 info@canjepet.es

Els Fogons de la Vall de Ribes

Els Fogons de la Vall de Ribes

El llegat històric i un grapat de tradicions han acabat forjant la bona taula de la Vall, amb la vida a pagès, el conreu de la terra, la cura del bestiar, la qualitat de l’aigua, la vigència de la matança del porc.

Els Fogons de la Vall de Ribes té objectiu de cercar i divulgar els fonaments de la cuina tradicional pirinenca: investigant-te els orígens i les característiques que la defineixen, recopilar antigues receptes i velles tècniques en la preparació dels plats, i fins i tot tenir present la recuperació dels estris i productes amb què aquesta cuina sempre ha anat acompanyada.

Contacte: Oficina de Turisme de la Vall de Ribes, Ctra. de Bruguera s/n – Ribes de Freser – 972 72 77 28