Planoles

A la vall del Rigat, en un entorn privilegiat, es troba Planoles, un petit i encantador poble del Pirineu català, que et convida a descobrir els seus racons, envoltats de natura i cultura, enmig d’un paisatge encerclat d’altes muntanyes com el Puigmal (2.913 m), el puig de Dòrria (2.547 m) o el Costa Pubilla (2.055 m). El municipi de Planoles està format pels pobles de Planoles i Planès. A més, hi ha sis veïnats o nuclis dispersos (Can Fosses, les Casetes, el Molí, Cruells i el Serrat, l’Aspre i el Puig).
Planoles és natura en estat pur, cultura i tradició, gastronomia amb els sabors més autèntics…

El municipi de Planoles

 • Orígens

  Tot i que a Planoles hi ha vestigis d’assentaments prehistòrics, no és fins l’any 938 que el poble es troba citat per primera vegada com a «Villa Planezoles, in Valle Petrariense». El nom de Planoles fa referència als petits plans d’erosió sobre els quals se situa el municipi i que han constituït la base de la seva economia agrícola i ramadera.

 • Sabies que?

  Bona part d’aquest municipi del Ripollès està declarat espai d’interès natural. Inclou els espais de la serra de Montgrony i del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, llocs excepcionals per practicar tot tipus d’activitats a la natura.

 • Sant Vicenç

  Sant Vicenç

  Del llegat romànic de Planoles, heretat d’un important passat medieval, destaca l’església de Sant Vicenç, construïda al segle XI o XII.

 • Sant Marcel de Planès

  Sant Marcel de Planès

  Al poble de Planès hi ha l’església de Sant Marcel de Planès, que data del segle XI i és un exemple de l’arquitectura romànica de l’època.

 • Les fonts

  Les fonts

  Des del refugi Corral Blanc, a 1.800 m d’altitud, fins als pobles de Planoles i Planès, a 1.200 m d’altitud, es poden trobar una gran quantitat de fonts.

 • Els boscos

  Els boscos

  Planoles està envoltat de boscos amb una riquesa i diversitat de flora i fauna pròpies de l’alta muntanya mediterrània.

Més informació

Altres pobles

 • Ogassa

  Ogassa

  Ogassa és un municipi situat al centre del Ripollès, en una zona muntanyosa i amb paisatges excepcionals i únics. E...

  VES-HI
 • Ribes de Freser

  Ribes de Freser

  Gaudeix de l’entorn i la tranquil·litat de Ribes, així com del comerç i els serveis de qualitat i prox...

  VES-HI
 • Toses

  Toses

  Al costat del riu Rigat i en un extrem de la comarca del Ripollès, trobem el municipi de Toses,...

  VES-HI