Llanars

Entrar a Llanars és arribar on la vall s’obre i la llum passa per tots els racons. El Ter recorre el nostre municipi amb tot de rierols nodrint el seu cabal en un entorn rural i pirinenc. El nucli històric s’estructura a partir de l’església romànica de Sant Esteve, i el senderisme i els esports de muntanya descriuen el nostre caràcter.

El municipi de Llanars

 • Orígens

  Llanars existeix des de l’edat del bronze i la primera menció del topònim Llanars —Landaris— data de l’any 876. El seu nom prové de l’evolució del mot landar, «grup o conjunt de landa, extensió de terra plana on creixen plantes silvestres».

 • Sabies que?

  El límit de terme municipal fins al 1965 estava a Can Birba? Antigament, el passeig de Maristany pertanyia al nostre municipi… Et proposem buscar-ne la fita!

 • Església de Sant Esteve

  Església de Sant Esteve

  D’estil romànic del segle XII, destaca pel seu portal d’entrada i la ferramenta de la porta. Mira-la amb detall: s’hi conserva un frontal romànic amb escenes de la vida de sant Esteve. Saps que és l’únic frontal que es conserva en el seu lloc originari en tota la comarca? I entrant a Llanars des de Camprodon, t’has fixat en l’oratori del Solà d’Avall?

 • Font de la Verge del Raïm

  Font de la Verge del Raïm

  Sortint de Llanars pel carrer de la Cerdanya, en 15 minuts trobaràs la font de la Verge del Raïm. Passaràs pel costat de la Central Hidroelèctrica de Bassols, construïda l’any 1904. Hi arribaràs seguint el sender d’Itinerànnia que va a la Roca, que apareix al revers.

 • Espinalba

  Espinalba

  Veïnat al sud del municipi a la solana de la vall. Des de l’oratori de Sant Isidre podràs contemplar una de les vistes més fotografiades del municipi, punt enlairat entre dues rieres.

 • Feitús

  Feitús

  Nucli enmig de boscos caducifolis. Visita l’oratori de Sant Pere, reconstruït el 1949, i gaudeix d’una de les millors vistes de Llanars. El diumenge següent de Sant Pere, a l’oratori es fa el Sant Rosari, benedicció del terme i ofrena.

 • Llanars, territori d'aigua

  Llanars, territori d'aigua

  Tenim el riu Ter i la riera de Feitús i, també, un gran nombre de torrents i aigües que recorren el nostre subsol i nodreixen el municipi. Passeja i descobreix les fonts que hi ha arreu de Llanars!

Més informació

Altres pobles

 • Ribes de Freser

  Ribes de Freser

  Gaudeix de l’entorn i la tranquil·litat de Ribes, així com del comerç i els serveis de qualitat i prox...

  VES-HI
 • Planoles

  Planoles

  A la vall del Rigat, en un entorn privilegiat, es troba Planoles, un petit i encantador poble del Pirineu catal...

  VES-HI
 • Toses

  Toses

  Al costat del riu Rigat i en un extrem de la comarca del Ripollès, trobem el municipi de Toses,...

  VES-HI