Camprodon

Camprodon és una vila mil·lenària situada al centre de la Vall de Camprodon, que neix a la confluència dels rius Ter i Ritort i ofereix grans panoràmiques de muntanya, temples romànics i cases d’estiueig modernistes. Amb una rica vida comercial, amb passeigs i avingudes, i una amplíssima oferta gastronòmica, esportiva i cultural, tot en un entorn natural increïble.

El municipi de Camprodon

 • Orígens

  Camprodon era una població dispersa, i al segle X, amb la fundació del monestir de Sant Pere, es va construir el primer nucli de població, la Vila de Dalt. I arran de la construcció del castell al segle XII es va formar el segon nucli, la Vila de Baix. L’any 1251 esdevingué vila reial i cap de vegueria.

 • Sabies que?

  Isaac Albéniz, cèlebre compositor i pianista, va néixer a Camprodon l’any 1860. Diversos monuments, un museu, un carrer i el Festival de Música, entre d’altres, honren la seva memòria.

  Vine i descobreix la seva vida i obra al Museu!

 • El Pont Nou

  El Pont Nou

  El pont Nou, emblema de Camprodon, és la imatge més popular de la vila. Construït a finals del segle XII, a l’extrem dret hi trobem ubicada la porta de la Cerdanya, lloc de pas obligat per anar a la comarca veïna i que formava part de l’antiga muralla.

  Vine a descobrir un dels llocs més fotografiats del municipi!

 • Esglèsies Romàniques

  Esglèsies Romàniques

  Les esglésies romàniques de Camprodon estan encapçalades pel monestir de Sant Pere, temple romànic de mitjan segle XII; l’església de Santa Maria, d’estil gòtic i datada del segle XIV; la capella del Roure, situada a la sortida del poble, i el convent del Carme, situat a la Vila de Baix.

 • Passeig de Maristany

  Passeig de Maristany

  El passeig de Maristany, ideat per Bernadí Martorell, és un passeig ample, flanquejat per fileres d’arbres i lleugerament corbat per crear sensació d’infinitud, urbanitzat durant els anys vint del segle passat.

 • Passeig de la Font Nova

  Passeig de la Font Nova

  Al passeig de la Font Nova, remodelat durant la segona meitat del segle XIX, s’hi van ubicar les primeres residències d’estiuejants. Al llarg del passeig es poden observar magnífiques residències d’il·lustres famílies.

 • Les fonts

  Les fonts

  Gràcies a la confluència dels rius Ter i Ritort, trobem diverses fonts que ens mostren com l’aigua brolla de manera natural per tot el municipi. Aprofita alguna de les rutes que et proposem per descobrir-les!

 • Beget

  Beget

  Beget és considerat un dels pobles més bonics de Catalunya, amb els seus carrerons empedrats, les edificacions i els ponts medievals, i la majestuosa església romànica de Sant Cristòfol. Deixa’t captivar per un lloc on sembla que el pas del temps s’hagi aturat.

 • Rocabruna

  Rocabruna

  El poble pintoresc de Rocabruna, que desprèn estil romànic, amb l’església parroquial de Sant Feliu, del segle XII, i les restes del castell de Rocabruna, del segle X, et permetrà gaudir d’uns miradors i paisatges únics, gràcies al seu emplaçament estratègic.

Més informació

Altres pobles

 • Toses

  Toses

  Al costat del riu Rigat i en un extrem de la comarca del Ripollès, trobem el municipi de Toses,...

  VES-HI
 • Les Llosses

  Les Llosses

  Un municipi molt extens, de més de 100 km2 i amb tan sols 220 habitants, que, a més, estan disseminats e...

  VES-HI
 • Pardines

  Pardines

  Et trobes enmig d’una vila de marcat caràcter pirinenc, situada dins del Parc Natural de les Capçaleres del...

  VES-HI