Campdevànol

Som territori de gran valor paisatgístic de boscos de pi roig i rouredes on es fa present l’empremta romànica. El nostre nucli urbà convida a passejar per les seves places històriques, fonts i jardins a la vora del riu Freser i a descobrir els antics canals de les fargues.

El municipi de Campdevànol

 • Orígens

  La història de Campdevànol comença fa 9.000 anys, data que queda corroborada per dues troballes arqueològiques. Durant el segle XII, el municipi entra a formar part de la vegueria de Ripoll. Ja entrat el segle XVII, Campdevànol esdevé important gràcies a la indústria. D’aquesta manera, la nostra població va anar prenent protagonisme dins la història amb les seves indústries del ferro, el guix, el ciment i el tèxtil.

 • Sabies que?

  La nostra identitat resta estretament lligada a la dansa de Campdevànol (la Gala), patrimoni immaterial únic i inigualable del folklore català i declarada element festiu patrimonial d’interès nacional. El seu nom pot tenir l’origen pel fet de ser la dansa de gala de la Festa Major o perquè el capdanser galanteja totes les balladores. La Gala es podria remuntar al segle xvii, temps en què les confraries del Roser tenien molt de pes.

 • Església parroquial de Sant Cristòfol

  Església parroquial de Sant Cristòfol

  D’estil gòtic i amb un campanar de 46 metres, és una de les icones del municipi. Va ser reconstruïda l’any 1945 per les seqüeles de la Guerra Civil i el terratrèmol de 1944.

 • Sant Llorenç de Campdevànol

  Sant Llorenç de Campdevànol

  Església romànica construïda als segles XI i XII. Està situada a la carretera que uneix el municipi amb Gombrèn.

 • Sant Pere d'Aüira

  Sant Pere d'Aüira

  Església romànica que data de l’any 1150. Està situada als afores del poble i ofereix unes vistes excepcionals de la comarca.

 • El Pont de la Cabreta

  El Pont de la Cabreta

  Pont del segle xi situat sobre el riu Freser, on la vall es comença a eixamplar, a la sortida del poble en direcció a Vall de Ribes.

 • El Molí Gros i centre Pyrfer

  El Molí Gros i centre Pyrfer

  Situats a la casa pairal adjacent a la plaça de la Dansa. La casa està datada de mitjan segle XVII i funcionava a partir de l’energia hidràulica. Actualment conté l’ecomuseu Molí Gros i el centre d’interpretació Pyrfer, on es revalora tot el llegat del ferro, des dels clavetaires fins a la indústria metal·lúrgica actual.

 • Pinacoteca Coll Bardolet

  Pinacoteca Coll Bardolet

  Josep Coll Bardolet, nascut a Campdevànol l’any 1912, va residir a Valldemossa (Mallorca), des de 1944. A les obres de Coll Bardolet s’hi poden apreciar influències d’estil renaixentista. Tenia el cor partit entre els pendissos pirinencs i la lluminositat balear, i així ho reflectia en la seva pintura .

 • Torrent de la Cabana

  Torrent de la Cabana

  Itinerari que ressegueix el fresquívol torrent d’Estiula, conegut popularment com a torrent de la Cabana, on podrem gaudir de la bellesa visual dels salts d’aigua i observar la diversitat vegetal, com el bosc de ribera format principalment per verns i les pinedes de pi roig.

Més informació

Altres pobles

 • Pardines

  Pardines

  Et trobes enmig d’una vila de marcat caràcter pirinenc, situada dins del Parc Natural de les Capçaleres del...

  VES-HI
 • Sant Pau de Segúries

  Sant Pau de Segúries

  Sant Pau de Segúries ens obre la porta a la Vall de Camprodon, amb els seus paratges suaus, verds ...

  VES-HI
 • Gombrèn

  Gombrèn

  Territori de tradicions i l’origen de la llegenda del comte Arnau. Passeja pels indrets on es va forjar el s...

  VES-HI