VISITA

Casa del Pare Coll

Empresa adherida a:

Empresa adherida a Europarc
La casa d’espiritualitat i colònies del Pare Coll està situada al poble de muntanya de Gombrèn, a la comarca del Ripollès, entre la serra de Montgrony i els Rasos de Tubau. Gaudeix d’un entorn natural immillorable, envoltat de boscos, prats, rius i cims, sovint, nevats. És terra focus de tradicions i llegendes, entre les que destaca la del Comte Arnau i de gran interès romànic degut al gran nombre d’ermites romàniques que hi ha a l’entorn proper.

La casa deu el seu nom a Francesc Coll i Guitart, predicador i sant català de l’Ordre dels Predicadors de Sant Domènec, on hi nasqué el 1812.

Predicador popular arreu de les terres catalanes a mitjans del segle XIX, va ser una persona amable i senzilla amb un missatge de Bona Notícia de la vida cristina. Interpel·lat per les necessitats educatives del seu temps, va emprendre la fundació de la Congregació de les Germanes Dominiques de l’Anunciata dedicades a l'ensenyament d’infants i joves de les classes menys afavorides i a les tasques missioneres, a més d'altres, com l'acollida i cura de malalts, gent gran i desfavorida.

La casa s’ha anat ampliant amb els anys i amb la darrera ampliació i modernització de les instal·lacions gaudim d’un espai idoni per a realitzar tot tipus d’activitats dirigides a diferents tipus de grups i a les seves necessitats: escoles, instituts, esplais, entitats esportives, associacions culturals, parroquials, de natura, AMPAs, grups de mestres, etc.

Es tracta d’un lloc acollidor en un entorn natural incomparable per a la celebració de convivències, formacions, estades esportives i/o culturals ja que disposem de diferents espais preparats per portar a terme aquestes activitats.

CONTACTA

Casa del Pare Coll

Instal·lació juvenil registrada per la Generalitat de Catalunya amb el número CC000699

Empresa adherida a:

Empresa adherida a Europarc
La ubicació immillorable de la casa permet un gran ventall d'activitats naturals, culturals, esportives i formatives com poden ser sortides de senderisme, BTT, escalada i esquí que requereixen desplaçaments curts gràcies a la proximitat d'aquests espais ideals per a realitzar-les, així com visites culturals a ermites romàniques, castell de Mataplana, dolmen, museus (Compte Arnau, etnogràfic de Ripoll, la Farga, etc.). També es poden portar a terme altres activitats de contacte amb la natura tant a nivell organitzat: jardí botànic o tallers amb elements naturals, com altres de tipus més espirituals/emocionals que ens aporta el contacte amb aquest entorn privilegiat de prats, muntanyes, boscos, fonts i rius que encara gaudeixen d'una certa virginitat i essència natural i rural.
  • JARDÍ
  • VENDA DE FORFETS
  • ACCESSIBILITAT
  • RESTAURANT
  • WIFI
  • PISCINA MUNICIPAL

Característiques

També et pot interessar