Teuleria del Pinetar de l’Obra

És un Jaciment arqueològic d’una antiga teuleria o forn de producció de teules i maons, situat a uns 200 metres sobre el paratge de la Tosca. En aquest projecte de recuperació del patrimoni hi han participat els veïns i veïnes del poble junt amb diferents institucions científiques.

Es tracta d’una edificació de planta quadrangular amb pedra seca, disposant bàsicament de dos espais separats per la graella: la zona inferior amb el forn, i la superior, la zona de cocció, on es col·locaven els materials a coure, teules i maons.

Es creu que el seu funcionament no era regular com una bovina a nivell industrial, sinó que obeïa a la necessitats de teules i maons que tenia el poble.

Molt a prop, trobaràs el paratge “La Tosca del Pinetar”, una formació rocallosa de vàries desenes de metres de gruix que s’ha anat formant a partir de la lenta i contínua deposició del carbonat de calci dissolt en l’aigua de la font de la Tosca, deixant-nos un increïble salt d’aigua on la roca atrapa les restes vegetals que prenen les formes de tiges i fulles.

Localització

  • Unnamed Road,17862, Vallfogona de Ripollès, Girona
Veure a google maps