És una obra de finals del segle XIX i el seu traçat va des de l’antic Casal fins a la Font Nova. El 1880 s’hi van construir les primeres cases d’estiueig. La primera que trobem és Can Pomar, de l’arquitecte Josep Vilaseca i Casanova, el mateix que va portar a terme el projecte de l’Arc del Triomf de Barcelona. Té un fris decorat sota la teulada que representen abelles.
Després trobem Can Vincke, en els seus orígens propietat d’una família d’industrials alemanys, per això té característiques d’una típica casa alpina alemanya. També hi trobem Ca L’Oliveda, pintada de groc i verd, és la primera casa de segona residència de Camprodon. I Can Torent, on el rei Juan Carles I hi va passar una temporada convidat pel propietari, també s’hi ha filmat escenes de la pel·lícula “Companys”.
En aquest passeig hi predominen els castanyers d’Índies. A la part alta hi trobem La Font Nova i un monument al Doctor Robert. El primer monument se l’endugué l’aiguat de 1940, l’actual és de Josep Alemany Barris i incorpora la placa original de bronze feta per l’escultor Claret. Al llarg del passeig hi podem trobar uns bancs de pedra datats del 1901.
Com a curiositat us podríem dir que després de l’aiguat de 1940, per refer les baranes del passeig es van utilitzar els somiers dels hospitals de campanya de la guerra civil.
Primer passeig urbanitzat per l’estiueig de classes benestants, principalment barcelonines, de mitjans del segle XIX.