Palau de l’Abadia

El Palau de l’Abadia, tal com ara el veiem, és el resultat d’una llarga successió de construccions i reformes que comencen al segle XIV quan l’abat Pere de Soler dóna forma a les dependències del Monestir ja existents, on ell mateix residia. Serà un altre abat, Arnau de Vilalba, qui al segle XV ennoblirà el casal amb elements d’estil gòtic i la construcció del petit claustre que comunica les diferents parts del Palau.

Després d’haver estat totalment rehabilitat, el Palau de l’Abadia actualment acull l’Oficina de Turisme, així com els següents espais expositius: 

El Centre d’Interpretació del Mite del Comte Arnau

Exposició permanent que vol donar les claus per a entendre l’origen i l’evolució de la figura del comte Arnau des d’una perspectiva que abasta el folklore, la història, la música i la literatura.

El comte Arnau és un dels símbols mítics de Catalunya, indissociablement unit a Sant Joan de les Abadesses i també focalitzat a altres indrets de la comarca.

L’Espai Art l’Abadia

Al voltant dels dos pisos dels del claustre, sobre les velles pedres, l’art d’avui hi té el seu lloc. L’Espai Art Abadia ofereix una programació regular d’exposicions de creadors contemporanis amb una sòlida trajectòria. El claustre del Palau de l’Abadia embelleix les obres que s’exposen alhora que aquestes embelleixen el claustre. L’art romànic del s. XIV / XV conviu amb harmonia amb l’art actual.

Romànic, una volta pel Ripollès

Exposició de maquetes a escala que permet fer un recorregut per alguns dels monuments més representatius del romànic del Ripollès. Més enllà dels seus grans monestirs, la comarca és rica en esglésies de genuïna factura romànica, aixecades en el moment en què al seu voltant s’estructurava el poblament del país.

Les maquetes d’aquest espai han estat construïdes respectant les proporcions reals de cada edifici i utilitzant també els materials originals pel santjoaní Josep M. Anglada.

Ramon Oliveras. Lutier. Passió per un ofici

Exposició permanent que permet descobrir la figura del lutier santjoaní, Ramon Oliveras, així com el procés de construcció de violins, violes i violoncels a través d’una reproducció del seu taller.

El Palau de l’Abadia, punt neuràlgic cultural, acull l’Oficina de Turisme, el Centre d’Interpretació del mite del Comte Arnau i l’Espai Art l’Abadia, entre altres.

El comte Arnau és un dels símbols mítics de Catalunya, indissociablement unit a Sant Joan de les Abadesses i també focalitzat a altres indrets de la comarca.

El Centre d’interpretació vol donar les claus per a entendre l’origen i l’evolució de la figura del comte Arnau des d’una perspectiva que abasta el folklore, la història, la música i la literatura.

L’exposició permanent, integrada en el projecte “Terra de Comtes i Abats”, està dividida en tres grans apartats dedicats, respectivament, a la cançó popular que dóna origen a la llegenda, al contingut d’aquesta i la seva expansió i, finalment, a la construcció del comte Arnau com a mite, amb la seva corresponent repercussió cultural.

Localització

  • Plaça de l’Abadia, 9, 17860 Sant Joan de les Abadesses, Girona
Veure a google maps

Més informació

  • Accessible
  • De dilluns a dissabte, de 10 h a 14 h i de 16 h a 19 h. Diumenges de 10 h a 14 h.
  • A convenir