La Vila Vella i les restes de la muralla medieval

Vila Vella

A l’edat mitjana era coneguda com a Vila Nova. Creada a principis del segle XIII per iniciativa dels abats Pere de Soler i, posteriorment, Ramon de Blanes als antics camps monàstics del Vinyal. Fou organitzada segons l’esquema de les ciutats romanes: una trama de carrers paral·lels i perpendiculars amb una plaça principal com a centre. Aquest traçat és poc habitual comparat amb d’altres viles medievals.

La Plaça Major era el centre de vida social i d’intercanvi econòmic. D’aquí parteixen els principals carrers de la Vila, alguns dels quals acolliren un bon nombre d’artesans, com el carrer Tints.

Muralla

Al voltant de tota la Vila Vella trobem les restes de la muralla que protegia a la població, iniciada al segle XII i reforçada en diverses ocasions Arribà a constar de 24 torres i 6 portals d’accés.

Actualment, es poden observar algunes restes de l’antiga muralla al passeig Comte Guifré, a la plaça de l’Arquitecte Duran i Reynals, al mirador de la plaça de l’Abadessa Emma i especialment al Parc de la Muralla, on s’obria el portal de ponent i on podem contemplar un fragment considerable de muralla i les restes d’una de les torres. enemics.

La Vila Vella fou organitzada segons l’esquema de les ciutats romanes: una trama de carrers paral·lels i perpendiculars amb una plaça principal com a centre. Un traçat poc habitual comparat amb altres viles medievals.

El Parc de la Muralla, obra de l’arquitecte i escultor santjoaní Francesc Fajula, s’hi preserva una part de la muralla que data dels segles XIII i XVII. És un excel·lent mirador amb vistes a la riera de l’Arçamala i a la vall del Ter.

Localització

Veure a google maps

Més informació

  • No a totes les zones
  • A l’aire lliure. Accessible sempre.