Església de Santa Maria

L’església de Santa Maria és un temple parroquial d’estil gòtic de grans dimensions que data del segle XIV, acabat amb un absis angular i flanquejat per altars als laterals.

Durant els segles XIV i XV, s’hi van construir els murs del presbiteri amb les quatre capelles laterals, i durant el segle XVII es van reformar les voltes del presbiteri de la nau. La capella lateral del front del portal, les dues properes al presbiterià i la dels Dolors, on es troba la Pietat de l’escultor Amadeu, es van edificar durant el primer quart del segle XVIII. No obstant això, i a causa dels terratrèmols del 1428, s’ha vist malmès i ha sofert diverses reconstruccions.

Des del segle XIII, Santa Maria fou el centre religiós preferit per la classe burgesa de Camprodon, la qual cosa propicià la construcció d’una església nova i sumptuosa sobre el primitiu edifici alt medieval, del qual no queda cap vestigi.

L’església de Santa Maria és l’església parroquial de Camprodon.

T’INTERESSA?

  • 972 740 136

L’interior de l’església conserva un magnífic bust reliquiari de plata amb les restes de Sant Patllari, patró de Camprodon. A la capella de davant, es pot admirar una exposició permanent d’orfebreria religiosa de les parròquies de la Vall dels segles XV al XX.

Localització

  • Plaça de Santa Maria, 7, 17867 Camprodon, Girona
Veure a google maps

Més informació

  • Accessible
  • A convenir