Església de Sant Pol

Malgrat ser coneguda amb aquest nom, l’església està dedicada a sant Joan i sant Pau. Construïda al segle XII, constava d’una sola nau, amb tres absis i la torre del campanar; al segle XVIII se li afegiren les naus laterals. Aquesta església va funcionar com a parròquia de la vila fins el 1851, any en què l’església del monestir es convertí en parroquial. Durant la guerra civil es destruïren les parets laterals i anys després, es restaurà la façana i la capçalera, quedant en l’estat que podem observar avui. Cal destacar-ne el timpà esculpit amb la imatge de Crist acompanyat de Sant Pere i Sant Pau.

L’església actual data del segle XII i està dedicada a Sant Joan i Sant Pau, representats flanquejant el Crist en Majestat en el timpà esculpit de sobre la porta.

L’església es troba al costat de la plaça Anselm Clavé, urbanitzada cap al 1920 per Jeroni Martorell, durant l’expansió de la vila. La font que ornamenta la plaça és obra de Josep Camps i està coronada per una estàtua que representa probablement el Comte Arnau.

Localització

  • Carrer de Sant Pol, 17860 Sant Joan de les Abadesses, Girona
Veure a google maps

Més informació

  • Accessible
  • A l'aire lliure. Obert sempre.