Església de Sant Miquel de Setcases

Setcases és un poble pintoresc, on les seves cases, carrers i carrerons de pedra estan acuradament restaurats i guarden tot el regust d’un poble d’alta muntanya del Pirineu.

Molt possiblement la primitiva església parroquial de Setcases fou construïda durant el segle XII. Durant el segle XV, aquest temple romànic fou totalment refet, segurament a causa dels desperfectes provocats pels terratrèmols. La joia de l’església és un magnífic retaule barroc, una peça excel·lent del barroc català, època de desbordament ornamenta, possiblement construït el 1692, situat al presbiteri, presidint el temple. La seva composició recorda encara les línies renaixentistes. És probablement una obra de diferents artistes i està dedicat, com l’església, a Sant Miquel.

L’any 1983 el retaule i les imatges foren acuradament restaurats. Cal fixar-se en els diferents temes historiats que s’hi reflecteixen com per exemple la Mare de Déu a la fornícula superior i una mica més cap amunt, l’estàtua de Sant Galderic, en aquell temps, patró dels pagesos. O la figura de Sant Miquel Arcàngel. Va ser un dels pocs retaules que es va salvar durant la Guerra Civil. Va ser restaurat l’any 1983.

Vols veure el magnífic retaule barroc? Us convidem a fer un Tour Virtual de l’Església de Sant Miquel de Setcases

Localització

  • Cami de la Esglesia, 1, 17869 Setcases, Girona
Veure a google maps