Senderisme

Travesses per etapes

Pel Ripollès transcorren rutes i senders que connecten amb altres territoris veïns, travesses per etapes que et permetran caminar tot coneixent la riquesa cultural, el patrimoni, la diversitat de paisatge i la gastronomia.

 • Camí Oliba

  És un recorregut pels orígens de Catalunya, quan personatges com el bisbe i abat Oliba, van decidir repoblar i cristianitzar aquestes terres sembrant-les d’esglésies i monestirs romànics. Transcorre entre Montserrat i els Pirineus, i passa per algunes de les ciutats amb més història de la Catalunya Vella: Manresa, Vic, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses.

  Veure més
 • Ruta del Ter

  És una ruta que uneix dos pols d’atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava, mitjançant un itinerari que segueix el curs del riu Ter, i que travessa cinc comarques de Catalunya. La ruta es pot fer a peu o en bicicleta. Ofereix la possibilitat de conèixer i descobrir el riu Ter des del seu naixement a Ulldeter, a 2.200 m, fins a la desembocadura a la Mediterrània, a la Gola del Ter (l’Estartit).

  Veure més
 • Camí dels Orígens

  Una ruta de muntanya que enllaça el Conflent amb el Ripollès, antics comtats que van contribuir al naixement de Catalunya als segles IX i X, germanats d’ençà del 2013.

  Camí dels Orígens