Vilallonga de Ter

És un poble pintoresc que captiva els visitants amb la mística dels seus carrers estrets amb petites i acollidores placetes, amb l’encant dels seus diversos i nombrosos veïnats com ara Vallvigil, Comalets, el Cros, Llebro i el Catllar, i els poblets de la Roca —flanquejada pel singular penyal des d’on es desploma sobre el Ter, amb unes vistes magnífiques i declarada bé cultural d’interès nacional—, d’Abella —constituït per petits veïnats i cases esparses— i de Tregurà —el qual, a 1.425 metres d’altitud, esdevé una gran talaia sobre la vall del Ter.

El municipi de Vilallonga de Ter

 • Orígens

  El lloc de Vilallonga de Ter està documentat des de l’any 1011. El terme incloïa propietats dels monestirs de Ripoll i de Camprodon. La jurisdicció corresponia al castell del Catllar. El poble s’allarga entorn de la carretera, fent honor al seu nom, que prové del llatí villa longa o vila llarga.

 • Sabies que?

  El drac de Vilallonga de Ter ofereix un espectacle de so i llum dues vegades al dia, al migdia i a la nit. Durant els mesos d’estiu, surt a les 14 h i a les 22 h, i els mesos d’hivern, a les 13 h i a les 21 h. No t’ho perdis!

 • Vilallonga de Ter

  Vilallonga de Ter

  El nucli de Vilallonga de Ter, resseguint el riu Ter, creix al voltant de l’església parroquial de Sant Martí, dedicada a sant Martí de Tours, esmentat per primera vegada l’any 1183.

 • Tregurà

  Tregurà

  El nucli de Tregurà ofereix unes vistes impressionants de la vall, amb l’església de Sant Julià de Tregurà (segle X) dedicada a l’arquebisbe, escriptor i historiador Julià de Toledo.

 • Abella

  Abella

  El nucli d’Abella té cases esglaonades que s’agrupen en tres petits nuclis, amb l’església de Santa Llúcia d’Abella d’origen romànic del segle XII, dedicada a sant Nazari.

 • La Roca

  La Roca

  El nucli de la Roca, record d’una distribució medieval quan estava envoltada de les muralles del seu antic castell. Del recinte emmurallat, en roman la capella de la Pietat.

 • Vall del Catllar

  Vall del Catllar

  La vall del Catllar, coronada pel pic de les Borregues, ideal per endinsar-se a la natura, amb uns salts d’aigua impressionants i una forta petjada històrica.

Més informació

 • Ajuntament de Vilallonga de Ter

  Ajuntament de Vilallonga de Ter

Altres pobles

 • Ogassa

  Ogassa

  Ogassa és un municipi situat al centre del Ripollès, en una zona muntanyosa i amb paisatges excepcionals i únics. E...

  VES-HI
 • Sant Joan de les Abadesses

  Sant Joan de les Abadesses

  Una vila que respira passat històric.Sant Joan de les Abadesses ocupa el centre d’una vall prepirinenca, coberta de...

  VES-HI
 • Campelles

  Campelles

  Campelles és un petit poble rústic i muntanyenc, on regnen la pau i el silenci. Té una situació privilegiada des...

  VES-HI