Toses

Al costat del riu Rigat i en un extrem de la comarca del Ripollès, trobem el municipi de Toses, poble que apareix esglaonat a la falda de la muntanya amb paisatges pirinencs únics i ple de racons per descobrir.
Gaudeix de la natura caminant pels nostres boscos, prats, camins i senders, passeja pels petits nuclis de Toses, Nevà, Dòrria i Fornells, visita les nostres esglésies i no deixis de tastar els nostres àpats amb productes de la terra.

El municipi de Toses

 • Orígens

  Toses, conegut antigament com la baronia de Toses, és un dels pobles més antics de la vall de Ribes, citat per primer cop el 839 dC. El castell de Toses era el centre jurisdiccional d’un terme que incloïa tota la vall.

 • Sabies que?

  Al municipi de Toses hi podem trobar un centenar de fortins pertanyents a la línia dels Pirineus, línia que es va planificar com a escut defensiu durant els primers anys de la dècada dels anys quaranta. Es tractava d’un control fronterer per l’amenaça de la Segona Guerra Mundial.

 • Nucli de Toses

  Nucli de Toses

  El nucli de Toses, amb l’església de Sant Cristòfol de Toses —església romànica que conté unes excepcionals pintures a l’interior de finals del segle XII i un retaule d’estil barroc dels segles XVII-XVIII restaurat fa poc— i la capella de Santa Magdalena de Toses.

 • Dòrria

  Dòrria

  Dòrria, petit nucli de població a 1.550 m d’altitud, que conserva l’encant dels pobles d’alta muntanya, declarat bé cultural d’interès nacional per la seva bellesa, i l’església de Sant Víctor, on es conserven pintures romàniques del segle XII que ens permeten contemplar un testimoni real del seu passat romànic.

 • Nevà

  Nevà

  El nucli de Nevà, on trobem les runes de l’antiga església de Sant Cristòfol, d’origen romànic, runes que ens traslladen de manera evocadora als temps en què Nevà fou refugi dels càtars. I l’església de la Mare de Déu del Carme, del segle XVIII, edifici integrat al paisatge rural de Nevà.

 • Fornells de la Muntanya

  Fornells de la Muntanya

  El nucli de Fornells de la Muntanya, situat al fons de la vall, a 1.280 m d’altitud, on trobem una petita església dedicada a sant Martí amb una escalinata a la façana oriental i un robust campanar de cadireta.

Més informació

Altres pobles

 • Vallfogona de Ripollès

  Vallfogona de Ripollès

  Vallfogona de Ripollès és a la falda de les serres del puig Estela i Milany, envoltada de boscos, paisatges i...

  VES-HI
 • Campdevànol

  Campdevànol

  Som territori de gran valor paisatgístic de boscos de pi roig i rouredes on es fa present l’empremta ro...

  VES-HI
 • Sant Joan de les Abadesses

  Sant Joan de les Abadesses

  Una vila que respira passat històric.Sant Joan de les Abadesses ocupa el centre d’una vall prepirinenca, coberta de...

  VES-HI