Setcases

Setcases és un poble pintoresc, on les seves cases, carrers i carrerons de pedra estan acuradament restaurats i guarden tot el regust d’un poble d’alta muntanya del Pirineu. Som una de les portes d’entrada al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, visita obligada des de fa anys per als amants de la muntanya i la natura i marc excepcional per a la pràctica de tota classe d’activitats: a l’hivern, amb l’estació de muntanya de Vallter 2000, i a l’estiu, per gaudir del paisatge, practicar senderisme, anar amb bicicleta, fer turisme familiar, etc. Endinsa’t en el nostre patrimoni i cultura. Gaudeix de l’àmplia oferta de restauració amb una cuina de proximitat.

El municipi de Setcases

 • Orígens

  La llegenda explica que un pare i els seus set fills, ramaders, que no havien pujat mai a muntanya, es van aturar al pla dels Hospitalets perquè les ovelles pasturessin. Feia dos dies que hi eren i començà a nevar. Els fills quedaren meravellats, perquè mai no havien vist nevar, i corregueren a dir-ho al pare, que era cec. El pare els explicà que allò era neu, que arribaria a cobrir tota l’herba i que les ovelles es moririen de fam. Van començar a baixar i el pare va decidir que es quedarien on hi hagués saüc. I allà es van quedar… Cada un dels set fills es va construir una cabana, fet que va donar origen al nom de Setcases.

 • Sabies que?

  Per tot el poble hi trobaràs diferents plaques que expliquen curiositats històriques i patrimonials… Descobreix què s’amaga per Setcases!

 • Sant Miquel

  Sant Miquel

  Església d’estil romànic datada del segle XII. Avui, l’edifici mostra parts del segle XVII, com la nau, les capelles i la sagristia. El teulat i l’antiga volta de fusta van ser reconstruïts l’any 1728, a conseqüència d’un incendi. El retaule barroc: l’altar major constitueix una peça excel·lent del barroc català, època de desbordament ornamental. Fixa’t en els diferents temes historiats que s’hi reflecteixen. És dels pocs retaules que es van salvar durant la Guerra Civil i va ser restaurat l’any 1983.

 • La Creueta

  La Creueta

  Petit passeig de 10 minuts on tindràs una de les millors imatges de Setcases, amb un desnivell de tan sols 50 m i un recorregut de poc més de 300 m.

 • Miradors de Setcases

  Miradors de Setcases

  El forat de l’Olla, el collet de Xuriguera, la Baidana i el balcó de la Costa Brava són quatre dels molts miradors que tenim a Setcases. Mira al mapa on es localitzen i contempla el municipi des de llocs privilegiats!

 • El refugi d'Ulldeter

  El refugi d'Ulldeter

  El primer refugi a Ulldeter, situat a 2.393 m d’altitud, es va inaugurar el 25 de juliol de 1909 i es va convertir en el primer refugi de muntanya de l’Estat. D’estil noucentista, va restar obert fins a la Guerra Civil. Actualment està en ruïnes, però queden dempeus algunes restes. Així mateix, hi ha una placa commemorativa.

 • Vallter 2000

  Vallter 2000

  Gaudeix de Vallter 2000 durant tot l’any! Quilòmetres d’esquí a poc més de dues hores de Barcelona! I a l’estiu, Vallter es reconverteix en una estació de muntanya amb propostes per a tothom! Et trobaràs enmig del parc natural: coneix-lo agafant el telecadira i camina fins al naixement del riu Ter, practica senderisme en família o fes el cim en algun dels nostres pics més emblemàtics: el Gra de Fajol, Bastiments, el pic de la Dona, Costabona… I si ets amant de les dues rodes, puja el port de muntanya, tot un repte!

Més informació

Altres pobles

 • Ripoll

  Ripoll

  Ripoll, bressol de Catalunya i capital del Ripollès, és un municipi clau en la història i la identitat ca...

  VES-HI
 • Les Llosses

  Les Llosses

  Un municipi molt extens, de més de 100 km2 i amb tan sols 220 habitants, que, a més, estan disseminats e...

  VES-HI
 • Vallfogona de Ripollès

  Vallfogona de Ripollès

  Vallfogona de Ripollès és a la falda de les serres del puig Estela i Milany, envoltada de boscos, paisatges i...

  VES-HI