Molló

Molló és un municipi fronterer que pertany a Vall de Camprodon ubicat a la capçalera del riu Ritort i porta d’entrada del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Format pels nuclis de Molló i Espinavell i els veïnats de Can Solà, Fabert, Favars, Ginestosa, Els Grells, Moixons i el Riberal, la història hi ha estat transcendental i ha marcat el seu present. Ha arribat el moment de descobrir-ho.

El municipi de Molló

 • Orígens

  El primer document escrit on apareix el nom de Molló (Mollione) data del segle X, concretament de l’any 936, tot i que es té coneixement d’un poblament anterior, segurament celta. Des del 1659, com a resultat del tractat dels Pirineus, va esdevenir municipi fronterer. Per aquest motiu, va ser clau en l’exili de refugiats de la Guerra Civil espanyola (1939), que avui dia es recorda a partir del camí de la Retirada.

 • Sabies que?

  El topònim Molló fa referència a una forma de pedra o fita que marca la delimitació d’una divisió territorial o frontera. I també podem trobar-hi mugues, les quals delimiten el territori català i el francès.

 • Santa Cecília

  Santa Cecília

  Església declarada bé cultural d’interès nacional i construïda entre els segles X i XII, és una important mostra del romànic pirinenc. Destaca per la seva nau, capçada a llevant per un absis semicircular, i el campanar d’estil llombard.

 • Capella de Sant Sebastià

  Capella de Sant Sebastià

  Situada al carrer del mateix nom, va ser edificada durant el segle XVIII com a agraïment a sant Sebastià, màrtir romà, per haver lliurat el municipi de les pestes que assolaven Europa.

 • Pont del Molí de Can Fumat

  Pont del Molí de Can Fumat

  Al veïnat del Riberal hi trobaràs el pont romànic del Molí de Can Fumat, indret idíl·lic sobre el riu Ritort. Hi pots arribar fent un petit passeig per la xarxa Itinerànnia.

 • Camí de la Retirada

  Camí de la Retirada

  A les acaballes de la Guerra Civil espanyola, durant el gener i el febrer de 1939, unes 100.000 persones van creuar el Pirineu, entre la vall de Camprodon i el Vallespir, i Prats de Molló va esdevenir un improvisat campament de refugiats. Programa de caminades guiades a www.mollo.cat/retirada.

 • Coll d’Ares

  Coll d’Ares

  Puja fins al coll d’Ares, punt fronterer des del 1659 pel tractat dels Pirineus. Cada 23 de juny, des d’aquest punt es reparteix la flama del Canigó arreu de Catalunya.

 • Espinavell

  Espinavell

  Aquest nucli forma part de la capçalera del riu Ritort. L’església de la Mare de Déu de les Neus, construïda al segle XVII, vertebra aquest nucli. Des d’aquest punt surten els quatre carrers orientats als quatre punts cardinals.

 • Tria de Mulats

  Tria de Mulats

  Cada 13 d’octubre se celebra la Tria de Mulats d’Espinavell. Es tracta d’una fira ramadera d’arrel tradicional que aplega més de 300 caps de bestiar equí. També s’hi celebra una fira de productes artesanals.

 • Molló Parc

  Molló Parc

  El parc d’animals del Pirineu! Passeja i coneix la fauna del Pirineu Oriental en aquest parc a l’aire lliure. Gaudeix també del parc d’aventures! Tota la informació a: www.molloparc.com.

Més informació

Altres pobles

 • Pardines

  Pardines

  Et trobes enmig d’una vila de marcat caràcter pirinenc, situada dins del Parc Natural de les Capçaleres del...

  VES-HI
 • Campelles

  Campelles

  Campelles és un petit poble rústic i muntanyenc, on regnen la pau i el silenci. Té una situació privilegiada des...

  VES-HI
 • Ogassa

  Ogassa

  Ogassa és un municipi situat al centre del Ripollès, en una zona muntanyosa i amb paisatges excepcionals i únics. E...

  VES-HI