Campelles

Campelles és un petit poble rústic i muntanyenc, on regnen la pau i el silenci. Té una situació privilegiada des d’on es visualitza pràcticament tota la vall de Ribes: les muntanyes de la vall de Núria, el Balandrau i el puig Cerverís, la serra de Conivella, la serra Cavallera i el Taga imponent. Vine a descobrir el seu passat medieval, gaudeix de les impressionants vistes que t’ofereix i endinsa’t en la natura que l’envolta.

El municipi de Campelles

 • Orígens

  La primera referència escrita de Campelles és de l’any 918, en un vell document de l’Arxiu Comtal, on s’esmenta el lloc d’Engelados (actual Angelats) dins del terme de la vila rural de Campilias, a la vall Pedrera i dins del comtat de Cerdanya.

 • Sabies que?

  El castell o torre de Campelles es va començar a construir a finals del segle XII en un indret totalment estratègic, en el context dels conflictes entre els regnes d’Aragó i Mallorca. Aquesta fortalesa va continuar en ús fins a finals del segle XVII, moment en què ja es trobava molt malmesa, i al segle XVII estava pràcticament derruïda. Va ser reutilitzada i alterada durant el segle XIX en el context de la Primera Guerra Carlina. I es va anar soterrant al llarg dels anys fins que, el 2015, es va iniciar el procés de recuperació d’aquest element patrimonial amb el suport de l’Ajuntament de Campelles i la Diputació de Girona.

 • Castell o torre de Campelles

  Castell o torre de Campelles

  Les restes del castell o torre de Campelles, una fortificació medieval situada al turó de la vila de Campelles, un punt estratègic i de gran interès cultural, històric i paisatgístic, des d’on es pot observar la vall de Ribes amb una visió de 360°.

 • Sant Martí de Campelles

  Sant Martí de Campelles

  L’església de Sant Martí de Campelles, antiga església romànica que es va fundar fa més de mil anys i que, al llarg dels segles, ha anat patint diverses intervencions.

 • El Baell

  El Baell

  El nucli de població del Baell, situat a 5 km al sud de Campelles i a 1.215 m d’altitud, un lloc tranquil, idoni per al repòs i el contacte directe amb la natura.

 • La capella de Sant Bartomeu del Baell

  La capella de Sant Bartomeu del Baell

  La capella de Sant Bartomeu del Baell, una petita capella d’una sola nau, construïda al segle XVIII —segons diuen els mateixos veïns del Baell— i situada a 1.215 m d’altitud.

Més informació

Altres pobles

 • Setcases

  Setcases

  Setcases és un poble pintoresc, on les seves cases, carrers i carrerons de pedra estan acuradament restaurats i guarden tot ...

  VES-HI
 • Sant Pau de Segúries

  Sant Pau de Segúries

  Sant Pau de Segúries ens obre la porta a la Vall de Camprodon, amb els seus paratges suaus, verds ...

  VES-HI
 • Gombrèn

  Gombrèn

  Territori de tradicions i l’origen de la llegenda del comte Arnau. Passeja pels indrets on es va forjar el s...

  VES-HI