Ripoll acollirà una jornada tècnica sobre com turisme sostenible als espais fluvials del Ripollès

Ripoll_TOTELDIA

Amb l’objectiu de millorar l’acollida dels visitants i fer créixer el potencial del Ripollès com a destinació turística de natura, el Ripollès Turisme organitza el cicle de jornades “Treballem la sostenibilitat a les empreses turístiques de la destinació”. Es tracta d’una actuació en el marc del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès, impulsat pel Consell Comarcal del Ripollès, finançat amb el Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) i administrat pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Després de les primeres sessions del cicles, dutes a terme al desembre, abril i maig passat a Camprodon,Sant Pau de Segúries i Sant Joan de les Abadesses, arriba la convocatòria següent: Serà sota el títol “Turisme sostenible als espais fluvials del Ripollès“.

La jornada es durà a terme el 7 de juny de 2022, de 10 h a 13.00 h hores en sessió de matí, i de 16 h a 17.30 h a la sessió de la tarda, a la seu del Consell Comarcal del Ripollès a Ripoll.

En la sessió de matí, de la mà del Consorci del Ter i de l’empresa DECABA, Turisme i Desenvolupament, es presentaran els reptes vinculats amb el turisme als espais fluvials del riu Ter, i un recull de bones pràctiques pel que fa a la potencialitat turística en cursos d’aigua.

En la sessió de tarda, des del Club de Benestar i Salut del Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona, s’abordarà el creixement del turisme de benestar i salut a les comarques Gironines. A continuació es presentarà el projecte VORATER, enfocat a la dinamització d’espais fluvials amb criteris de benestar i salut, que s’està impulsant des del projecte FEDER Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter.

INSCRIPCIONS

Per participar a la jornada sobre com comunicar als visitants el compromís amb la sostenibilitat és necessari inscriure-s’hi prèviament. Es pot fer enviant un correu electrònic a turisme@ripolles.cat. Hi ha temps fins al 6 de juny.

Val a dir que la sessió també es podrà seguir en directe i en diferit a través del canal institucional de YouTube del Consell Comarcal del Ripollès.

XARXA D’ESPAIS DE CONTACTE AMB EL RIU TER

Aquesta acció és només una d’entre totes les que es duen a terme dins del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès. Es tracta d’un pla promogut pel Consell Comarcal del Ripollès que preveu dur a terme millores en espais naturals urbans a l’entorn del riu Ter, conjuntament amb els ajuntaments que han volgut sumar-s’hi: Camprodon, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries. L’objectiu és adaptar lleres del riu i camins fluvials perquè esdevinguin nous atractius turístics i seguir fent créixer les potencialitats del Ripollès com a destinació de turisme de natura. Sempre, apostant per un model respectuós amb l’entorn, sota criteris de sostenibilitat.

Globalment, el projecte suma un import d’1.638.423,10 euros (IVA inclòs). El 50 % està finançat amb una subvenció del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrada pel departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

També et pot interessar