Sant Joan de les Abadesses acollirà una jornada tècnica sobre com posicionar el nostre negoci amb estàndards de sostenibilitat

Cartell jornada Sant Joan

Amb l’objectiu de millorar l’acollida dels visitants i fer créixer el potencial del Ripollès com a destinació turística de natura, el Ripollès Turisme organitza el cicle de jornades “Treballem la sostenibilitat a les empreses turístiques de la destinació”. Es tracta d’una actuació en el marc del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès, impulsat pel Consell Comarcal del Ripollès, finançat amb el Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER) i administrat pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Després de les primeres sessions del cicles, dutes a terme al desembre i abril passat a Camprodon i Sant Pau de Segúries, arriba la convocatòria següent: Serà sota el títol “Com posicionar el nostre negoci amb estàndards de sostenibilitat”.

La jornada es durà a terme el 17 de maig de 2022, de 10 h a 12.30 h hores en sessió de matí, i de 16 h a 17.30 h a la sessió de la tarda, al Palau de l’Abadia de Sant Joan de les Abadesses.

En la sessió de matí, es farà un recorregut pels segells i certificacions de sostenibilitat, destacant les oportunitats d’augment de visibilitat i millora de posicionament en el mercat.

En la sessió de tarda, des del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, es presentarà l’estat del treball de la Carta Europea de Turisme Sostenible al Ripollès (CETS), i es realitzarà un petit taller pràctic sobre com treballar i preparar un procés de certificació

La jornada anirà a càrrec de l’empresa DECABA Turisme i Desenvolupament Local i a la tarda participarà l’equip tècnic del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser – Carta Europea de Turisme Sostenible CETS Ripollès.

INSCRIPCIONS

Per participar a la jornada sobre com comunicar als visitants el compromís amb la sostenibilitat és necessari inscriure-s’hi prèviament. Es pot fer enviant un correu electrònic a turisme@ripolles.cat. Hi ha temps fins al 16 de maig.

Val a dir que la sessió també es podrà seguir en directe i en diferit a través del canal institucional de YouTube del Consell Comarcal del Ripollès.

Celebrada aquesta jornada del cicle, encara en restarà una darrera per fer. Es farà al Consell Comarcal del Ripollès el 7 de juny i es focalitzarà en el turisme sostenible als espais fluvials del Ripollès.

XARXA D’ESPAIS DE CONTACTE AMB EL RIU TER

Aquesta acció és només una d’entre totes les que es duen a terme dins del projecte Xarxa d’espais de contacte amb el riu Ter – Impuls a la diversificació del turisme a la natura al Ripollès. Es tracta d’un pla promogut pel Consell Comarcal del Ripollès que preveu dur a terme millores en espais naturals urbans a l’entorn del riu Ter, conjuntament amb els ajuntaments que han volgut sumar-s’hi: Camprodon, Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Sant Pau de Segúries. L’objectiu és adaptar lleres del riu i camins fluvials perquè esdevinguin nous atractius turístics i seguir fent créixer les potencialitats del Ripollès com a destinació de turisme de natura. Sempre, apostant per un model respectuós amb l’entorn, sota criteris de sostenibilitat.

Globalment, el projecte suma un import d’1.638.423,10 euros (IVA inclòs). El 50 % està finançat amb una subvenció del Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), administrada pel departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

També et pot interessar