Regulació als accessos motoritzats de Fontalba i Daió, a Queralbs

Després del bon funcionament de la iniciativa engegada l’any passat, durant aquestes vacances de Setmana Santa l’accés al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser tornarà a ser regulat. Les limitacions, que estaran vigents entre el 15 i el 18 d’abril, es duran a terme conjuntament amb l’Ajuntament de Queralbs (Ripollès) i seran per als vehicles que vulguin accedir tant a la collada de Fontalba com a les Gorges del Freser i el paratge de Daió de Baix. La mesura vol minimitzar la sobrefreqüentació de visitants en una zona fràgil, on hi ha flora i fauna associada a aquests paratges naturals com poden ser pastures de qualitat alta, zones d’especial protecció de les aus o vernedes i altres boscos de ribera.

En el cas de l’accés per la collada de Fontalba –una de les principals pistes forestals del Parc Natural, tant per fer l’ascensió al Puigmal com per fer el camí de Fontalba cap a la vall de Núria–, es limita l’entrada a 60 vehicles sota reserva prèvia i amb un pagament anticipat de 5 € per dia. La limitació es realitzarà els dies 15, 16 i 17 d’abril de 7.30 h a 19.30 h, i el dilluns 18 fins a les 13.30 h. Durant aquests dies hi haurà personal específic a les hores de restricció per informar els visitants sobre la regulació i sobre l’espai protegit. Així mateix, cap vehicle podrà quedar estacionat a la nit a Fontalba i la pernoctació hi està prohibida per ordenança municipal.

En el cas de l’accés a Daió de Baix, que és punt de partida del camí que porta a peu cap a les Gorges del Freser i Coma de Vaca, caldrà deixar el cotxe a l’aparcament que hi ha pocs metres abans de l’acabament de la pista i que té capacitat per a 44 places. El pagament també serà de 5 €/vehicle i, en aquest cas, no caldrà reserva prèvia. Es podrà realitzar mitjançant targeta bancària a la barrera de l’inici de la pista de Daió. L’horari de limitació serà de 9 a 14 h. Es recorda que només es podrà estacionar a la zona habilitada i que no està permès aparcar vehicles al llarg de la pista pavimentada de Daió, ni tampoc a la placeta que hi ha al final de la pista ni a la carretera de Serrat.

Després del període de Setmana Santa, la regulació tornarà a estar vigent entre el 4 de juny i finals del mes d’octubre. La limitació no afecta els veïns de Queralbs ni els pagesos i ramaders de la zona.

Seguidament s’indiquen alguns enllaços per a completar aquesta informació:

També et pot interessar