Ompliu-vos de vida amb les experiències de benestar i salut al Ripollès

En un entorn rural idíl·lic que es manté durant tot l’any, al Ripollès hi trobareu propostes per fer activitats de salut i benestar, tot respirant intensament l’aire pur de muntanya, envoltats d’uns paisatges fascinants, d’una tranquil·litat absoluta i d’un entorn natural excepcional. 

Tot això us espera al Ripollès, on connectareu de nou amb l’essència del territori. Teniu propostes de tota mena, per a tots els grups d’edat i per a gaudir durant tot l’any. Famílies, parelles, senderistes, aventurers, gurmets, sèniors, grups… Tothom hi trobarà una experiència de benestar i salut feta a mida, i que podreu completar amb propostes culturals, descoberta de la natura, senderisme, gastronomia, neu, ciclisme, aventura… Penseu què us ve de gust i segur que al Ripollès ho podreu gaudir amb tota la intensitat.

Podeu optar per caminar i gaudir del silenci de les nostre muntanyes, amb circuits habilitats per a tots els gustos i estats de forma, o per relaxar-vos a través d’activitats més tranquil·les i conscients. Qui ha tingut l’oportunitat de gaudir d’una estona tranquil·la a la vora d’un riu coneix, de ben segur, el significat de paraules com relaxació, serenor, pau o harmonia. El so de l’aigua, el cant dels ocells, el xiuxiueig de la brisa o la remor de les branques conformen una melodia natural que aporta benestar i millora la salut integral de les persones.La ciència ho corrobora: el contacte amb la natura té un efecte preventiu, terapèutic i rehabilitador, i és del tot essencial per afavorir el nostre equilibri físic, emocional i social.

I el Ripollès és un escenari idoni per a dur-ho a la pràctica. Durant tot l’any trobareu els itineraris Vorater (a Camprodon, Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les AbadessesiRipoll), ons’hi despleguen cinc espais de calma i observació, i els exercicis corresponents a cadascuna de les propostes. El que pretenem és, senzillament, que abraceu activament el fluir de la vida tal com l’esteu vivint. Els banys de bosc, les excursions amb consciència, la contemplació en silenci d’un paisatge o les passejades a tocar del riu són pràctiques mil·lenàries i, tanmateix, oblidades, que ara tornen a tenir un pes primordial en el nostre benestar. És per això que el fil conductor dels itineraris Vorater són els Espais de Calma i Observació: indrets d’alta qualitat paisatgística i sensitiva que permeten fruir de la visita amb tots els sentits, i en tres àmbits: educació, benestar psicològic i benestar físic, per tal d’afavorir la comprensió de conceptes com reconnexió, fluïdesa, benestar o resiliència.A les oficines de turisme de CamprodonSant Joan de les Abadesses i Ripoll hi trobareu els materials disponibles que us acompanyaran en aquesta experiència.

El Ripollès és una comarca diversa, que us ofereix sensacions úniques des que apareix el primer raig de sol fins que es pon darrere el Pirineu. I una altra manera de gaudir d’aquest territori en harmonia és passejant pels recorreguts d’Itinnerània de baix nivell de dificultat o pedalant tranquil·lament per les Vies verdes, que us permetran desconnectar en plena harmonia amb la natura i el moviment del vostre cos. 

Per tot això, la comarca format part del Club de Salut i Benestar del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que en destaca les nostres propostes. I no oblideu que, per a fer ben completa la vostra estada, compteu amb més de 200 allotjaments de caràcter familiar, alguns dels quals disposen de magnífics espais wellness i spa. La cultura del benestar està arrelada a la nostra terra per deixar enrere l’estrès i poder-nos dedicar el temps que ens mereixem. Zones d’aigua, massatges, meditació, ioga, descans… Un autèntic regal! 

També et pot interessar