Itineraris VORATER al Ripollès, espais de calma i observació

La pràctica del senderisme al Ripollès és ben coneguda: la natura, les muntanyes i els seus cims en són el principal reclam. La comarca del Ripollès és també, alhora i de manera complementària, un territori d’aigua, de valls dibuixades per cursos d’aigua que ofereixen espais rics en patrimoni natural i cultural.

Riberes del Ter a Sant Pau de Segúries

Aquests espais fluvials sempre han estat llocs ideals per passejar amb tranquil·litat vora el riu, pausat. Qui ha tingut l’oportunitat de gaudir d’una estona tranquil·la a la vora d’un riu sap, de ben segur, el significat de paraules com relaxació, serenor, pau o harmonia.La ciència ho corrobora: el contacte amb la natura té un efecte preventiu, terapèutic i rehabilitador, i és del tot essencial per afavorir el nostre equilibri físic, emocional i social.

Els espais VORATER al Ripollès faciliten l’accés a aquest ric patrimoni fluvial i el recuperen a través de pràctiques innovadores que ajuden a reconnectar amb el riu i el seu entorn natural.

Els banys de bosc, les excursions amb consciència, la contemplació en silenci d’un paisatge o les passejades a tocar del riu són pràctiques mil·lenàries i, tanmateix, oblidades, que ara tornen a tenir un pes primordial en el nostre benestar. És per això que el fil conductor dels itineraris VORATER són els Espais de Calma i Observació: indrets d’alta qualitat paisatgística i sensitiva que permeten fruir de la visita amb tots els sentits, i en tres àmbits: educació, benestar psicològic i benestar físic, per tal d’afavorir la comprensió de conceptes com reconnexió, fluïdesa, benestar o resiliència.

VORATER Calma i observació

Els itineraris no giren al voltant de la ruta senderista típica i lineal, sinó que se centren en la localització de racons especialment triats per estar-hi i per desenvolupar-hi les activitats de benestar i salut. Cada recorregut, per tant, és una guia per arribar a aquests punts, no d’una manera necessàriament seqüencial, sinó com una eina per a cada intenció o necessitat individual.

A cadascun dels quatre itineraris VORATER a Camprodon, Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll hi trobareu cinc espais de calma i observació, i els exercicis corresponents a cada punt, que permeten gaudir d’una experiència de benestar a la natura que millorarà la nostra qualitat de vida.

També et pot interessar