Descobriu, tot jugant, els secrets i enigmes del Ripollès 

Us convidem a descobrir el Ripollès a través d’emocionants aventures, perfectes per a tota la família. Son propostes per aprendre jugant, resolent enigmes i afrontant reptes que us ajudaran a explorar les meravelles de la comarca, de la manera més entretinguda possible. Us advertim que les nostres activitats gamificades us crearan records inoblidables, esteu avisats! 

Doncs si esteu preparats, endinseu-vos al Ripollès convertit en un camp de joc, on cada gir de guió us portarà a una emocionant història per revelar. Els més joves de casa entendran que hem transformat l’exploració del territori en una cerca del tresor interactiva, i ells mateixos es convertiran en autèntics aventurers mentre resolen enigmes, segueixen mapes del tresor i descobreixen llocs secrets.

Tenim per a vosaltres un munt d’activitats gamificades per viure en família: des de descobrir indrets plegats, a conèixer racons i detalls del patrimoni natural i cultural, fins a compartir vivències i experiències úniques que, de ben segur, us faran tornar.

Per començar, no us perdeu les rutes lúdiques que us permetran conèixer el patrimoni natural, cultural i coneixereu les històries que hi conviuen:  

El Met de Ribes, a propòsit del personatge popular del Met, us permetrà trobar 13 Mets amagats a diferents indrets de Ribes de Freser, tot descobrint el seu patrimoni natural, cultural i la historia del municipi. S’hi pot jugar tant amb un full explicatiu com amb la web www.metderibes.cat.

Encanteri és un joc de cartes i de descoberta on el tauler és el territori. Descobriu el nom dels esperits que s’amaguen al riu Ter als municipis de Camprodon, Sant Pau de Segúries, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll. Trobareu el joc de cartes a les oficines de turisme d’aquests pobles. 

Els petits exploradors del Parc Natural us ajudaran a conèixer els seus pobles de forma entretinguda, tot resolent enigmes, descobrint misteris i coneixent  bonics racons. Estigueu atents a l’agenda d’activitats per conèixer a quins pobles podeu trobar-hi activitats durant l’any. I també podeu jugar a ser els petits detectius del patrimoni, i descobrir figures imaginàries mentre exploreu amb atenció alguns municipis de la Vall de Camprodon. A l’oficina de turisme de Camprodon hi podeu recollir els llibrets guia de descoberta que us ajudaran en la vostra aventura! 

Sentir la retirada a Camprodon us proposa un viatge en el temps comprès en el període de la retirada que us permetrà traslladar-vos a un Camprodon que va viure els efectes del pas de la guerra. Aquí trobarem un simpàtic gosset que ens farà d’enllaç dels diferents trams de ruta, i un cop acabada es pot obtenir un obsequi que es pot recollir a l’oficina de turisme de Camprodon. 

Camins i batalles de la vall de Camprodon ofereix tres itineraris que us permetran experimentar, a través del joc, diversos episodis militars de forma divulgativa.

Amb els secrets de les Vies Verdes teniu una oportunitat d’or per a descobrir elements patrimonials i culturals del territori per on passen aquests camins idonis per a recórrer en bici o caminant, amb tota la família. Els secrets es poden identificar des de les vies verdes amb senyals que en contenen el logotip específic, i des de la mateixa Via Verda podeu arribar als pobles que guarden el secret. 

I no us perdeu la visita al Museu Etnogràfic de Ripoll, que us permetrà viure una experiència fascinant descobrint els costums, les tradicions i la cultura del Ripollès i el Pirineu de Girona. Hi podreu fer gimcanes de descoberta, jocs de cartes i amb un taller d’escriptura antiga petits i grans podeu posar-vos a la pell dels antics monjos  copistes, posant en pràctica el que haureu après a l’exposició.  

Parcs d’aventura i emocions per a tota la família

A la comarca també teniu a l’abast els parcs d’aventura del Ripollès, una descoberta única pels més joves de la família, amb la varietat de circuits acrobàtics, tirolines per damunt dels arbres… Ideal per a famílies, grup d’amics, sortides escolars, festes d’aniversaris o qualsevol esdeveniment o celebració. Hi trobem el Molló Parc Aventura, amb el parc d’animals i la zona d’aventura a Molló, i Estiula Aventura, a Campdevànol. A més, durant tot l’any compteu amb el trenet turístic per la Vall de Camprodon i amb les divertides activitats de l’Aula d’entorn rural de can Pastoret de Molló, en una masia de muntanya dedicada a la producció agrícola i ramadera ecològica, la gestió forestal i l’ecoturisme. 

La nostra vocació de turisme familiar també s’acredita amb les certificacions de l’Agència Catalana de Turisme de la vall de Camprodon, com a destinació de Natura i muntanya en família, i de Vallter 2000, Vall de Núria i La Molina com a equipaments certificats. 

Totes aquestes propostes son una gran oportunitat perquè les famílies connectin en si mateixes mentre jugueu, i amb la bellesa natural i cultural de la comarca, vivint una experiència enriquidora que us aproparà més que mai. 

També et pot interessar