Deixeu-vos seduir per la bellesa del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser 

Al Ripollès la preservació del paisatge és una prioritat. Aquest territori privilegiat ofereix als seus visitants una gran bellesa i una diversitat ecològica impressionant, i un dels màxims exponents d’aquest paisatge fascinant protegit des del 2015 és el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. Una autèntica meravella natural enclavada entre dos rius i que compta amb un escenari extraordinari, amb cims tan destacats com el Puigmal, Bastiments, Balandrau, Noucreus, Noufonts, Costabona…  alguns amb gairebé 3.000 metres d’altura. Aquest parc abraça quasi 15.000 hectàrees amb una gran diversitat d’ecosistemes, hàbitats, comunitats vegetals i espècies característiques dels paratges d’alta muntanya pirinenca, i ofereix un ampli ventall d’oportunitats per gaudir-ne.

El bé més preuat d’aquest Parc Natural del Pirineu de Girona és el seu patrimoni natural i paisatgístic, i us proposem una sèrie d’activitats de descoberta que us permetran conèixer, de primera mà i de manera respectuosa, el catàleg espectacular de fauna que acull, i una gran diversitat de flora. En recórrer els itineraris interpretatius del Parc Natural visitareu pobles de muntanya, us endinsareu en la vida dels pastors i coneixereu la identitat única del nostre territori. I aquestes sortides també us revelaran els secrets de l’arqueologia d’aquesta zona d’alta muntanya, l’activitat minera que tant va marcar una època i les centrals hidroelèctriques. Son propostes que us permetran conèixer el lligam d’aquest territori amb la tradició ramadera, l’excursionisme català i el romiatge. 

Rutes per a tots els gustos, gaudint d’un paisatge extraordinari

Teniu al vostre abast un ampli catàleg de rutes pel Ripollès, des de sortides de baixa dificultat de poc més d’una horeta, fins a caminades més exigents i amb desnivells pronunciats, que us poden requerir fins a cinc hores per a completar-la. Descoberta de camins ramaders, senders que us portaran fins a gorgs d’aigua, caminades panoràmiques, ermites i antigues parròquies, fonts, refugis, cims emblemàtics… Informeu-vos de tota l’oferta de descoberta de l’espai natural protegit i feu les rutes de descoberta i els itineraris interpretatius, gaudint de sortides inoblidables per l’entorn del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser. 

Els beneficis de l’accés regulat a Fontalba i Daió

Aquestes propostes són respectuoses amb l’entorn natural i cuiden els valors dels Parc Natural, que vetlla contínuament per a una gestió sostenible de les activitats. En aquest sentit, una de les accions que mostra els seus beneficis és la regulació de l’accés motoritzat que s’està fent a paratges meravellosos però altament sensibles com Fontalba i Daió. El primer és un dels accessos principals per pujar al Puigmal i per anar a la vall de Núria a peu, mentre que Daió és el punt de partida del camí que porta cap a les gorges del Freser i la vall de Coma de Vaca. En els dos casos s’ha optat per un sistema de reserva d’accés amb vehicle i el pagament d’una taxa, que ens permet regular la capacitat d’aquests espais tan vulnerables, i garantir la seguretat en cas que calgués fer alguna evacuació d’emergència. Aquesta regulació es fa durant algunes èpoques de l’any, especialment durant el mes d’agost i els caps de setmana d’estiu i tardor. 

Diversió, esport i natura tot l’any

Feu la ruta a la vostra mida, i tingueu present que a més de l’ascensió a cims i la pràctica de l’excursionisme, el Ripollès és un escenari natural extraordinari per a la pràctica d’activitats esportives com la BTT, l’esquí de muntanya i les raquetes de neu a l’hivern, esports d’aventura, la visita a parcs d’animals i d’aventura… Una diversitat d’experiències per gaudir a qualsevol època de l’any.

També et pot interessar