Ciclisme i Ripollès, un tàndem que garanteix emocions tot l’any

CICLISME-AL-RIPOLLES

El Ripollès és una comarca diversa, que us ofereix sensacions úniques des del moment en què apareix el primer raig de sol fins que el sol es pon darrere el Pirineu, i descobrir aquest territori des de la bicicleta és una garantia d’emocions, de diversió i de ganes de tornar-hi. Parlem de ciclisme de totes les modalitats i per a tots els estats de forma, amb propostes per als qui en tenen prou amb una sortida relaxada en família, i per als qui volen posar a prova els seus límits esportius amb ascensions a alguns dels ports de muntanya més mítics del ciclisme.

I és que l’orografia singular del Ripollès permet que tothom hi trobi la fórmula idònia per gaudir de la comarca a cop de pedal.

Les Vies Verdes, uns itineraris segurs i per recórrer amb tranquil·litat

Ciclismo por las Vias Verdes

Aquests itineraris singulars acostumen a ser antics traçats ferroviaris, que el Consorci de les Vies Verdes de Girona ha reconvertit en autèntics tresors del cicloturisme. Uns senders segurs, amb el ferm ben compactat, sense presència de vehicles de motor i senyalitzats en tot moment. Al Ripollès hi ha prop de 30 quilòmetres de Vies Verdes, repartits en diferents trams.

El Camí Ramader de Campdevànol ofereix un traçat de 4 quilòmetres per l’antic camí de pas del bestiar, que s’endinsa per les fonts de Sant Eudald i de Querol. El desnivell del 2,5 % el fa apte per a tot tipus de ciclistes. Connecta amb Ripoll, on trobem el tram més llarg de Via Verda, la Ruta del Ferro i del Carbó, amb 12 quilòmetres que ressegueixen el trajecte del tren que baixava aquests minerals des de les mines d’Ogassa. Serà com fer un viatge en el temps, cap a l’època industrial del Pirineu de Girona, anant de Ripoll a Ogassa passant per Sant Joan de les Abadesses.

Des de Sant Joan de les Abadesses podeu agafar el tram de via que us portarà fins a Sant Pau de Segúries, un nou tram que ressegueix el riu Ter i que, gràcies a quatre grans passeres, el salta unes quantes vegades. A Sant Pau de Segúries, la ruta Pirinexus us porta fins a Camprodon i des d’aquí podreu seguir un altre tram de 3 quilòmetres que enllaça amb Llanars.

Rutes en BTT per a tots els nivells

BTT al Pirineo

Al Ripollès els amants de la bicicleta hi teniu garantida una relació profunda i de llarga durada. Centenars de quilòmetres per divertir-vos fent l’esport que us agrada més, o simplement assaborint el suau rodatge a un ritme tranquil, fusionant-vos amb el paisatge.

Els qui sou de BTT trobareu un extens catàleg de rutes, fins a 24 sortides senyalitzades i documentades amb tots els detalls d’uns recorreguts que van des de senzilles pedalades de 4 quilòmetres fins a rutes més exigents de més de 40 quilòmetres i desnivells acumulats de 1.200 metres.

Són propostes per a tots els gustos, curtes i intenses, breus i excitants, que us permetran conèixer la comarca de cap a cap i descobrir paratges naturals que us sorprendran.

Un complet Punt d’Acolliment de ciclistes

El centre neuràlgic de les rutes BTT de la comarca és el Punt d’Acolliment, situat a Sant Joan de les Abadesses, on trobareu tota la informació que necessiteu per sortir a pedalar amb tota seguretat. També hi trobareu tots els serveis necessaris, per tal que només us hàgiu de preocupar de pedalar i gaudir de l’experiència.

L’aventura de les travesses per etapes

Travesses per etapes

El Ripollès us proposa diversos reptes ciclistes, de duresa considerable, i que us oferiran sensacions de victòria des del primer quilòmetre fins a l’últim. Són itineraris de més d’un dia, que uneixen el Ripollès amb altres destinacions i que podeu recórrer al vostre aire, segons les ganes que tingueu de pedalar en cada etapa.

Hi trobareu la Ruta del Ter (220 quilòmetres fins a la desembocadura del riu al Mediterrani), les nombroses propostes de la ruta Pirinexus, els 100 quilòmetres de la Bi3000 Ruta de la Retirada, que recorre els corriols de l’Alt Vallespir i la Vall de Camprodon, i l’ultra dura Bi6000, una ruta circular de 250 quilòmetres per fer en quatre o cinc dies per tot el Pirineu Oriental.

Seguint l’estela dels ciclistes professionals

Ciclisme de carretera

La tranquil·litat de les carreteres del Ripollès farà que gaudiu del ciclisme en tota la seva esplendor i que pugueu lluitar contra el crono en alguns dels ports més exigents del Pirineu, que són l’escenari de grans gestes ciclistes dels corredors professionals. Teniu al davant els reptes de pujar a Vallter 2000, el collet de les Barraques o el coll d’Ares. Tot vostre!

Curses i esdeveniments esportius

Cursa ciclismo

Les excel·lents condicions del Ripollès per a la pràctica d’activitats esportives no han passat desapercebudes per als organitzadors de curses i esdeveniments, que hi han trobat l’escenari idoni per proposar-vos reptes tan atractius com l’Esquella Bike Race, a Pardines, o la Scott Cup Pirineus.


També et pot interessar