Autèntic esperit de muntanya i una genuïna tradició gastronòmica

El Ripollès és muntanya en estat pur, és Pirineu al vostre abast i un catàleg de tradicions ben vives, que us faran sentir que la vostra estada és plena d’autenticitat. 

Per començar, alRipollès us llepareu els dits! És una comarca de muntanya amb una rica tradició gastronòmica i culinària. La qualitat dels nostres productes agroalimentaris locals omplen de matisos els plats i apropen el paisatge a la taula. De la mà dels cuiners i cuineres dels restaurants de la comarca, el calendari gastronòmic protagonitza unes experiències úniques, on la tradició i l’avantguarda es combinen en el paladar.

I és que el Ripollès és terra de pagesia i bons aliments, i la marca de garantia Producte del Ripollès certifica que els productes estan arrelats al nostre caràcter de muntanya, i són el resultat d’una aposta ferma per treballar al territori i mantenir la nostra identitat.

La tardor al plat, als restaurants del Ripollès

Teniu al vostre abast més de 160 restaurants a la comarca, un dels quals amb Estrella Michelin, on es poden degustar plats típics amb productes locals: mel, llet i derivats làctics, coca, xai i cabrit, porc, poltre, plantes aromàtiques, infusions i condiments de cuina, llangonisseta i embotits elaborats amb carn de porc, ratafia, horta i fruits vermells, trumfes de la vall de Camprodon, plats cuinats, cervesa, melmelades, vedella i ous… Tots ells alimenten els fogons d’excel·lents establiments de restauració, citats a les millors guies gastronòmiques. 

Amb productes locals exclusius i col·lectius professionals com l’Associació d’Hostaleria del Ripollès, les Cuines de la vall de Camprodon i els Fogons de la vall de Ribes, no teniu excusa per a degustar la nostra riquesa gastronòmica i gaudir del plaer de seure a la taula i compartir un bon àpat.

Grans esdeveniments que promouen el producte local

Per posar en valor la gastronomia i el producte de la comarca, el Ripollès acull un gran ventall de fires i mercats, alguns d’àmbit internacional. Els més destacats son  la Fira Europea del Formatge de Ripoll, la Fira i mercat de la trumfa (Molló i Vilallonga de Ter), la Fira de les herbes i dels bolets de Setcases, la Fira de la Galeta de Camprodon, la Fira de la Carbassa de Sant Joan de les Abadesses, la Festa de la Mel i del formatge de la Vall de Ribes, entre moltes d’altres, a més de les diferents temporades gastronòmiques i els tastets de formatges del Ripollès. 

L’encant de les fires ramaderes

I precisament la tardor és l’època defires ramaderes al Ripollès. Ribes de Freser, Espinavell i Ripoll acullen tres importants aparadors que combinen la tradició d’aquesta pràctica mil·lenària amb les relacions comercials al voltant del bestiar, ja es tracti de vedells, poltres o ovelles. Hi trobem la Fira del bestiar a Ribes de Freser, la Tria de Mulats d’Espinavell i la Fira de Santa Teresa i la Fira Catalana de l’ovella de Ripoll. 

Ja ho veieu, una proposta rere l’altra per a poder viure en primer persona l’autèntic esperit de muntanya i la genuïna tradició gastronòmica que trobareu al Ripollès. Per no perdre-us res de res, seguiu atents a l’agenda d’activitats de la comarca

També et pot interessar