VISITA

Hotel-Restaurant Fonda Rigà

La Fonda Rigà és un hotel restaurant situat a Tregurà, a la Vall de Camprodon, al Pirineu català i a molt poca distància de l’estació d’esquí de Vallter 2000. Inaugurat l’any 1971 per l’Albert Rigat i la Dolors Gardella i de mica en mica, i amb la inestimable ajuda de l’àvia Conxita, l’avi Josep i més tard els sis fills, aquest hotel i restaurant familiar, ha anat creixent i modernitzant les seves instal·lacions, amb unes habitacions confortables i acollidores .

Al restaurant combinem la cuina tradicional de tota la vida elaborada amb productes del nostre entorn, amb la incorporació de noves receptes fruit del pas per l’escola d’hostaleria de Girona i d’una formació contínua .

El seu objectiu és passar moments de felicitat al vostre costat. Veniu i gaudiu amics!

L’Albert Rigat i la Lola Gardella es coneixen des de sempre. Fills tots dos de Tregurà, de ben petits ja jugaven junts pels carrers i racons del poble. Ell va néixer l’any 1944 a cal Cutu, al veïnat de Baix, i es va haver d’espavilar des de ben jovenet. Tot just tenia 12 anys que ja va baixar a cuidar vaques a una masia de Vilallonga de Ter, des d’on si aixecava la vista veia les cases del seu poble. Més tard va anar a fer el servei militar a Olot. S’hi va presentar voluntari.

Amb la Lola, van començar a festejar ben aviat i de ben joves, quan ell tenia 21 anys i ella 17 es van casar. Van anar a viure a cal Xec, de Tregurà de Dalt, d’on és filla la Lola, amb els pares d’ella, en Josep i la Conxita que sempre els van ajudar i fer costat tant amb el negoci hoteler com amb l’extensa família que va anar arribant.

L’esperit emprenedor de l’Albert de seguida es va associar amb la capacitat il·limitada de treball de la Lola, i durant quatre o cinc anys van regentar un petit i vell hostal que hi havia al poble mateix, a cal Tec. L’establiment també feia de botiga per als veïns del poble. Hi venien pinso per al bestiar i altres queviures. En aquell primer hostal ja tenien algunes habitacions per als clients que volien fer-hi nit o que decidien passar alguns dies de vacances al poble. Però les instal·lacions eren molt velles i per això van demanar als propietaris de fer-hi reformes i alguna ampliació per poder atendre millor als clients. Com que els van dir que no, van decidir deixar aquell negoci de lloguer per començar-ne un de propi. I així va ser com va començar el negoci turístic, l’actual Fonda Rigà, que avui és referent a la comarca i que va obrir les seves portes a principis dels anys 70, poc abans de la inauguració de l’estació d’esquí de Vallter 2000.

  • TERRASSA
  • JARDÍ
  • PISCINA
  • GUARDAESQUÍS
  • ACCESSIBILITAT
  • BAR
  • RESTAURANT
  • WIFI
  • PÀRQUING

Característiques

També et pot interessar