VISITA

Ca la Martra

Casa de poble independent
Situat al municipi de Toses, al Ripollès, és l'últim poble de la comarca abans d'entrar a La Cerdanya i està a 15 minuts de les pistes de esqui de la Molina.

S'hi pot arribar en tren per la línia Barcelona-Puigcerda o amb cotxe per la N 260, des de Barcelona es tarden unes 2 hores.

Toses és un dels pobles que formen el municipi de Toses però ni ha tres més: Dòrria, Fornells de la Muntanya i Nevà. Està situat a 1450 metres d'altura i envoltat de muntanyes de més de 2000 metres.

Té la particularitat que no hi han construccions de nova edificació des de principis del segle XX i només s'han restaurat les cases i porxos existents, alguns daten del segle XVII.

Les seves festes patronals son al mes de Juliol, els dies 10 i 22 que honoren als seus patrons, sant Cristòfol i Santa Magdalena.

A l'Església Romànica, que data del segle XI, es poden veure les pintures d’aquella època. Al estiu, aprofitant la bona sonoritat, es fan concerts de música clàssica dins del cercle de concerts del "Romànic en Viu" que ja va per la XVIII edició.

CONTACTA

Ca la Martra

ATG-000012
A la tardor, no et pots perdre el meravellós espectacle de colors.

A l'hivern té les pistes d'esquí de la Molina i Masella a tocar, a 15 minuts. I les pistes d'Andorra i la Cerdanya francesa a una hora.

A la primavera pots gaudir del despertar de la natura amb uns paisatges esplèndids i frondosos, encara amb neu als cims de les muntanyes mes altes.

A l'estiu apart de gaudir del sol i del bon temps, s'hi està prou fresc i es pot alleugerir la calor i xafogor pròpies de l'àrea metropolitana. A finals d'agost i el setembre ja es pot gaudir dels primer, rovellons, ceps, fredolics, etc... als boscos que ens envolten. Ni ha en abundància a prop del poble.
  • JARDÍ
  • VENDA DE FORFETS
  • WIFI
  • PÀRQUING

Característiques

També et pot interessar