Cursa l’Esquella de Pardines

L’Esquella de Pardines torna a escena cinc anys després.. per dir l’adéu definitiu. Així ho ha anunciat l’organització del Club Pirinenc L’Esquella a través de les seves xarxes socials. La cursa disputarà la seva última edició el proper 1 de juny i s’espera que sigui memorable, una gran festa de la muntanya.

Tarteres de pedra, prats alpins, trams equipats amb corda, amanit amb pujades d’infart i baixades tortuoses, són alguns dels elements característics de L’Esquella de Pardines. Per aquesta última edició, tornarà a oferir dos recorreguts exigents i salvatges, però a la vegada trepidants i espectaculars, que farà les delícies dels amants de les curses d’alta muntanya.

La Clàssica, de 23,7 quilòmetres i 2.200m de desnivell positiu, arrencarà amb un quilòmetre vertical fins a coronar el Puig Cerverís (2.206m). Carenajarà de baixada fins a la pista de Tregurà i seguirà direcció al Mont-Roig fins a fer-ne el cim (1.991m). Farà un tortuós descens fins al torrent que mena a Clots de Molinou. Grimpant entre roques s’atansarà als prats que porten a coll de Senyes. Després de passar per l’Orri Vell i el Pla del Gorg, pujarà de nou per tartera fins el cim del Puig Estela (2.013m) i, resseguint la Serra Cavallera, coronarà el Taga (2.040m). Finalment, retornarà a Pardines pel coll de Bac i la serra de can Dulsat.

DADES D’INTERÉS

On es realitza? -

Comparteix

També et pot interessar